Visszakövetelik a McDonald's műanyag szívószálát Nagy-Britanniában

Szórakozás, 
3 találmány, amely megváltoztatta az életünket, szívószál
Vágólapra másolva!
A McDonald'sot arra kérik egy petícióban Nagy-Britanniában és Írországban, hogy szüntesse meg a műanyag szívószálak pótlására kifejlesztett papíralapú szívószálakat, mert azok feloldódnak az italokban.
Vágólapra másolva!

A gyorséttermi lánc Nagy-Britanniában és Írországban a vendégek nyomására váltott műanyagról papír szívószálra 1361 éttermében, de a vendégek most visszakövetelik a műanyag szívószálakat.

A követelésnek az az alapja, hogy a papíralapú szívószálak nem helyettesítenek tökéletesen, ugyanis feloldódnak az italokban.

Jelen cikk írásakor már több mint 38 ezren írták alá a petíciót, a kitűzött aláírások száma 40 ezer, amit várhatóan órákon belül elérnek az eddigi növekedési ütem alapján.

A papír szívószálak nem váltak be a brit és ír McDonald'sokban, a vendégek visszakövetelik a műanyagot, melyet azért cseréltek le, mert szennyezi a bolygót (a kép illusztráció) Forrás: Thinkstock

A cég azt állítja, hogy ők helyesen cselekedtek, a beszállítók pedig több kompromisszumkészséget kérnek a vendégektől, azt állítva, hogy a szívószálakat legalább egyórás időtartamra tervezik, mely után lehet, hogy elkezdődik a lebomlás,

de a műanyag szívószál 150 év alatt sem bomlik le, és a négymillió brit vendéget kiszolgáló éttermekbe naponta 1,8 millió szívószál érkezik.

A papír szívószálak fejlesztése folyamatos, idővel még tökéletesebb szívószálak érkeznek majd – állítja az egyik beszállító.

A petíciót Martin Reed kezdeményezte 8 nappal ezelőtt, panaszában azt írta, hogy a papír feloldódik, és megissza azt a folyadékkal együtt.

A közösségi médiában többen is egyetértenek vele. Volt, aki azt írta, hogy olyan érzése van, mintha a shake-t egy üres WC-papír-gurigán keresztül inná meg.

Persze volt, aki a környezettudatosságra helyezte a hangsúlyt, és megvédte a McDonald's döntését, mondván, hogy legalább nem szennyezzük a bolygót a műanyagokkal.

Az étteremlánc azt állítja, hogy a beszállítói által készített szívószál legalább 30 percig kitart a legtöbb folyadékban, ha nem is az összesben, és környezetvédelmi szempontokra hivatkozik reagálásában.

Nagy-Britannia és Írország műanyagszívószál-mentesítése még idén befejeződik a McDonalds'nál, melyet több más lánc is követ, így a Waitrose, a Costa Coffee, a Wagamama és a JD Wetherspoon pubok.

Cikkünk a BBC írása alapján készült.