A Youtube-on kifejezetten népszerűek az olyan videók, ahol házilag készített robotok egymás ellen küzdenek egy ringben. A jelenség köré televíziós műsor is épül BattleBots néven, de ezek a tartalmak egyáltalán nem tetszenek a Youtube algoritmusának.

Több felhasználó is felháborodott, amikor a Youtube elkezdte eltávolítani a csatornáikról a robotok küzdelméről szóló tartalmakat. Van olyan csatorna, amelyen több száz videót tiltottak le, mivel a videómegosztó algoritmusa szerint a robotok közötti harc állatkínzásnak minősül, de olykor kakasviadalként fogja fel mindezt a rendszer.

Az egyik érintett, Jamison Go, aki a BattleBots nevű, a televízió által is közvetített bajnokságon indította saját készítésű robotját. Jamison Youtube csatornájáról kilenc videót távolított el a megosztó. Hasonlóan járt a BattleBots egy másik résztvevője is.

A Google tulajdonában lévő videómegosztó azóta megerősítette, hogy a robotos tartalmak valóban az algoritmus hibája miatt kerültek le a platformról. A vállalat hozzátette, hogy jelenleg semmilyen módon nem tiltják az ilyen tartalmak közzétételét, a törölt videók egy jelentős részét pedig már vissza is helyezték a Youtube-ra.