Sorra tiltja le a Youtube a harcoló robotos videókat

science Horizontal
In this picture taken on July 18, 2019 Toyota Motor Corp. demonstrates the T-HR3 humanoid robot which will be used during the Tokyo 2020 Olympic and Paralympic Games, in Tokyo. - A roster of Olympic robots that will do everything from welcoming visitors to transporting javelins has been unveiled as Tokyo works to showcase Japanese technology at next year's Summer Games. (Photo by Behrouz MEHRI / AFP)
Vágólapra másolva!
A Youtube-on kifejezetten népszerűek az olyan videók, ahol házilag készített robotok egymás ellen küzdenek egy ringben. A jelenség köré televíziós műsor is épül BattleBots néven, de ezek a tartalmak egyáltalán nem tetszenek a Youtube algoritmusának.
Vágólapra másolva!

Több felhasználó is felháborodott, amikor a Youtube elkezdte eltávolítani a csatornáikról a robotok küzdelméről szóló tartalmakat.

Van olyan csatorna, amelyen több száz videót tiltottak le, mivel a videómegosztó algoritmusa szerint a robotok közötti harc állatkínzásnak minősül, de olykor kakasviadalként fogja fel mindezt a rendszer.

Az egyik érintett, Jamison Go, aki a BattleBots nevű, a televízió által is közvetített bajnokságon indította saját készítésű robotját. Jamison Youtube csatornájáról kilenc videót távolított el a megosztó. Hasonlóan járt a BattleBots egy másik résztvevője is.

A Google tulajdonában lévő videómegosztó azóta megerősítette, hogy a robotos tartalmak valóban az algoritmus hibája miatt kerültek le a platformról. A vállalat hozzátette, hogy jelenleg semmilyen módon nem tiltják az ilyen tartalmak közzétételét, a törölt videók egy jelentős részét pedig már vissza is helyezték a Youtube-ra.