Egyre nő a feszültség a piacokon. Ki marad állva a végén?

profit dollár eredmény tőzsde piac gazdaság
Vágólapra másolva!
Ahogy egyre gyakrabban söpör végig pánikhullám a nemzetközi befektetői közegben, lassan kezdenek felértékelődni azok az elemzések, amelyek arra vonatkoznak, mely területek maradhatnak állva a viharban. Egy friss vélemény szerint legalább négy ilyen eszközcsoport van.
Vágólapra másolva!

Miközben a globális recessziós félelmek erősödnek, az amerikai-kínai kereskedelmi háború pedig fokozódik, a piaci elemzők elkezdték megvizsgálni, milyen befektetési területek számítanak a legbiztonságosabbnak a viharban. A CNBC-nek nyilatkozva Jeffrey Mills, a Bryn Mawr Trust vezető befektetési szakértője úgy látja, négy ilyen alapvető terep van.

Ahogy a kamatok tartósan alacsonyak, az egészségügy és a közműszektor kitartóan stabil lehet, még úgy is, hogy utóbbi elég drágának számít – mondta Mills.

Izgalmasabb terep lehet azonban a technológiai szektor, ahova a befektetők még mindig öntik a pénzüket, elsősorban a masszív növekedési potenciál miatt.

A szakértő szerint azonban ma már nem a legnagyobb sztárok (Facebook, Amazon, Netflix, Google) a főszereplők, hanem a félvezetőgyártók.

Nem kell még teljesen lemondani a részvényekről Forrás: AFP/Getty Images/Drew Angerer

Végül Mills erőteljesen szembemegy a fősodorral, amikor úgy látja, komoly lehetőség van a feltörekvő piacokban. A jelenlegi geopolitikai és világgazdasági felfordulások ugyanis megtépázták a feltörekvőket, de Mills szerint hosszú távon komoly lehetőség van ezekben a piacokban.

Ezzel párhuzamosan Mills kiemelte, a jelenlegi felfordulás során a legjobb stratégia a kivárás lehet – vagyis a szakember szerint befektetőként érdemes elkerülni a pánikszerű változtatásokat.

Mills egyébként még mindig hisz abban, hogy az Egyesült Államok el fogja kerülni a recessziót, és a világ legnagyobb gazdasága újra felívelést mutat majd.

Különösen, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke a napokban megerősítette, a központi bank annak érdekében fog cselekedni, hogy fenntartsa a gazdasági növekedést.

Jerome Powell pénteki beszédében jelezte, a Fed látja a lefelé ható kockázatokat a növekedésben, és bár nem ígért meg konkrét további jegybanki lazításokat, demonstrálta a központi bank rugalmasságát a jövőbeni monetáris politikai lépések iránt – tette hozzá Mills.