Újabb leépítés jön az Opelnél

Vauxhall and Opel Astras Vauxhall autó angol brit kocsi személygépkocsi
Vauxhall and Opel Astras are constructed on the production line in the Vauxhall factory in Ellesmere Port, north-west England, on May 17, 2012. Vauxhall, the British division of US carmaker General Motors, said Thursday it would build the new Astra model at its northern England plant in a Ł125-million ($198 million, 156-million-euro) investment. AFP PHOTO/PAUL ELLIS / AFP PHOTO / PAUL ELLIS
Vágólapra másolva!
A PSA-csoport német autógyártó 4.100 dolgozóját rúgja ki a németországi Opel autógyárból. A versenytársakhoz hasonlóan a cég átalakítja szerkezetét, hogy igazodjon az eladások lassulásához, valamint a technológiai változásokhoz – írja a Bloomberg.
Vágólapra másolva!

A leépítés a rüsselsheimi, eisenachi, valamint a kaiserslauterni autógyárakat érinti, továbbá az Opel 2.100 dolgozójának elindít egy önkéntes távozási programot, amely 2025-ig tart – olvasható a vállalati közleményben.

Illusztráció Forrás: AFP/Paul Ellis

Ezenkívül a gépjárműgyártó megállapodott a szakszervezetekkel, hogy a következő években, két részletben további 2 ezer dolgozót küldenek el.

– nyilatkozta Michael Lohscheller, az Opel vezérigazgatója, hozzátéve, hogy a vállalat a jövőben több pénzt fog befektetni a Rüsselsheimben található egységébe.

Illusztráció Forrás: Opel

Az Opel mintegy 30 ezer alkalmazottat foglalkoztat,

ebből 16 ezren dolgoznak a németországi telephelyeken. A PSA 2017-ben vásárolta meg az Opelt a General Motors-tól. A PSA tavaly év végén jelentette be, hogy egyesül az olasz-amerikai Fiat Chrysler Automobiles vállalattal, de emiatt egy üzemét sem fogja bezárni.