Az NKM Energia lett a legnagyobb hazai energia-kiskereskedelmi társaság

Vágólapra másolva!
2020. március 31-ével az MVM Partner Zrt.-ből az NKM Energia Zrt.-be került át a versenypiaci kiskereskedelmi üzletág, ezzel az NKM Energia az ország energiafelhasználásának több mint 45 százalékát biztosítja.
Vágólapra másolva!

„Az MVM a nemzeti vagyon értékének növelése érdekében, illetve a vállalatcsoport hosszú távú stratégiájának megfelelően megszünteti a tagvállalati portfóliók és tevékenységek közötti párhuzamosságokat. Azzal, hogy az MVM a teljes villamosenergia- és földgáz-kiskereskedelmi tevékenységét a vállalatcsoporthoz tartozó NKM Energia Zrt.-be szervezte át, lehetővé válik a kiskereskedelmi szolgáltatások minőségének további javítása, a még magasabb fokú ügyfélélmény megteremtése" – mondta dr. Tomaj Balázs, az MVM ügyfél vezérigazgató-helyettese.

Az MVM Partner Zrt. ezzel a nemzeti energetikai holding egyedüli villamosenergia-nagykereskedője, az NKM Energia Zrt. pedig az egyetlen, immár több mint 55 ezer üzleti ügyfelet szabadpiacon ellátó villamosenergia- és földgáz-kiskereskedője és egyben

4,2 millió lakossági és kis üzleti ügyfelet kiszolgáló egyetemes szolgáltatója lett,

amely magas szinten szolgálja ki meglévő és új, lakossági, vállalati és intézményi ügyfeleit egyaránt.

„Létrejött Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten több mint 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfeleinek a versenypiacon és az egyetemes szolgáltatásban." – mondta Hiezl Gábor, az NKM Energia Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az átállás ideje alatt az üzleti ügyfelek átmenetileg e-számlát, számlamásolatot és nullás igazolást igényelni, valamint a felhasználói adatokat módosítani csak 2020. április 6-át követően tudnak.

A tranzakcióban érintett ügyfeleknél a profilos felhasználási helyek márciusi időszakra vonatkozó mérőállását a társaság kivételesen nem tudja fogadni április elején. A koronavírus-járvány miatt átmenetileg szünetel az elosztói engedélyesek helyszíni mérőleolvasása, ezért egyes elszámolások becsült mérőállás alapján készülnek el. Az idősoros felhasználási helyeknél a megszokott eljárás szerint, a távleolvasás alapján kapott fogyasztási mennyiségek alapján számol el az NKM Energia Zrt. A cég felhívja ügyfelei figyelmét arra, hogy habár a bankszámlaszámok nem változtak, a kedvezményezett szolgáltató nevét az NKM Energia Zrt.-re kell módosítani.