Több műanyagot használtunk fel a járványban

műanyag zacskó káros hulladék bevásárlás
Thaiföldön is betiltották a zacskókat - illusztráció
Vágólapra másolva!
Az élelmiszeripar és az egészségügy megnövekedett igénye okozta, hogy az élelmiszeripari csomagolóanyag-előállító, az egészségügynek gyártó, illetve a védőfelszereléseket készítő cégek szinte kivétel nélkül növelték teljesítményüket a koronavírus-válságban - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A Magyar Műanyagipari Szövetség (MMSZ) friss - áprilisi - felmérése szerint, melyben mintegy száz vállalatot vizsgáltak, az derült ki, hogy

a műanyag csomagolóanyagokra komoly igény van a gazdaságban.

Az élelmiszeripari csomagolóanyag-előállító, illetve az egészségügynek gyártó és védőfelszereléseket készítő cégek, köztük rengeteg kis- és középvállalkozás egyaránt megnövelt termelésről számolt be. Az MMSZ szerint a termelésüket növelni kénytelen és arra képes cégeket az ellátás biztonságának érdekében a stratégiai minősítésű vállalatok körébe is érdemes lenne bevonni.

Több műanyag csomagolóanyagot használtunk fel a koronavírus-járványban egy hazai ágazati felmérés szerint Forrás: Shutterstock / Készítette: ARIMAG

A felmérés szerint a visszajelzők negyede változatlan szinten termelt a válság áprilisig tartó időszakában is, a cégek bő fele (54 százaléka) viszont a termelésének visszafogására, illetve kapacitásainak részleges leállítására kényszerült.

A közel százból öt cég számolt be teljes leállásról, ők mindannyian járműipari beszállítók.

A megkérdezett cégek 93 százaléka tehát tudott termelni, még ha vissza is kellett fogniuk a termelést.

Forrás: Vg.hu