Egy amerikai áruházláncban eltűnnek a pénztárak

walmart árellenőrzés árufeltöltés áruház bolt
Első körben 50 boltjában kezdi meg az ár- és készletellenőrző robot tesztelését a Walmart
Vágólapra másolva!
A Fox 5 New York értesülései szerint a Walmart már tesztel egy olyan üzletet, ahol csak önkiszolgáló pénztárak lesznek. Ugyan az elmúlt években a kassza nélküli boltok fokozatosan terjednek, a koronavírus-járvány úgy tűnik, még inkább gyorsíthatja a folyamatot.
Vágólapra másolva!

A Walmart Arkansas államban, Fayettevilleben kezdte meg a kassza nélküli koncepció tesztelését. Az egyik népszerű üzletükben már eltávolították a pénztárakat.

Az áruházlánc szerint ezzel nemcsak a vásárlási folyamatot gyorsítják fel, hanem jobban kerülhető a személyes kontaktus is az emberek között.

A dolgozók kezdetben segíteni fognak a vásárlóknak a rendszer használatában, de később is ügyelni fognak arra, hogy mindig legyen jelen olyan munkatárs, aki segíteni tud, ha technikai problémák adódnak.

Illusztráció Forrás: Walmart

A Walmart a tesztprogramot követően értékeli az eredményeket és amennyiben sikeresnek bizonyul a kassza nélküli koncepció, fokozatosan vezethetik azt be az összes egységükben. A megoldás lényege, hogy a vásárlók egy előre letöltött alkalmazás segítségével olvashatják be a megvenni kívánt termékeket, majd amint elhagyják a boltot a végösszeget levonják a bankkártyájukról.