Vágólapra másolva!
Elhalasztotta az újraindulás dátumát a Norwegian Cruise Line.
Vágólapra másolva!

A hajóutakat szervező vállalat óceánjárói leghamarabb szeptember végével hagyhatják el a kikötőket - olvasható az Equilor Befektetési Zrt. hírösszefoglalójában.

A vállalat korábbi tervei szerint már szeptember elsejével ismét elrajtoltak volna a hajók, ugyanakkor a járvány globálisan továbbra is jelen van, ami halasztásra készteti a céget.

Az elővigyázatosság nem is árt, mert a vírus esetleges megjelenése különösen veszélyes lehet egy olyan összezárt közösségben, mint ami a tengerjáró hajókat jellemzi. Mindezek miatt a Norwegian Cruise Line-nál szeptember végére halasztották az újraindulást - írja a The Street.

Illusztráció Forrás: Artem Pachkovskyi/Shutterstock

A Miami központú, luxushajóutakat szervező cég részvényeit alaposan megütötték tegnap az amerikai tőzsdén, csaknem 8,5 százalékkal zuhantak a társaság papírjai. De a hír hatására az egész szektoron eladási hullám söpört végig, a Royal Caribbean 7,2 százalékot, míg a Carnival 6,5 százalékot esett.

A turisztikai iparágnak ez az ágazata hatalmas veszteségeket szenvedett el a járvány kitörése óta, és a Norwegianhoz hasonlóan a többi hasonló társaságnál is várni kell még az újraindulásra. Az pedig további kérdés, hogy forgalmuk mikor áll vissza a korábbi szintre.