Az alapbéren felül 8,5 milliárd forintot fordítanak béremelésre a postánál

Dervalics György Foglalkozás kerékpár KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ postás postástáska SZEMÉLY
Nagykanizsa, 2012. február 29. Dervalics György kézbesítő a kerékpárjához megy a nagykanizsai 1-es posta udvarán. Dervalics György 15 éve dolgozik a Magyar Postánál. MTI Fotó: Varga György
Vágólapra másolva!
A Magyar Posta az idén az alapbéren felül, egyszeri kifizetések formájában 8,5 milliárd forintot fordít a dolgozók bérhelyzetének javítására - mondta a társaság vezérigazgatója egy szombati sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Schamschula György hozzátette, a dolgozók egyszeri kifizetésben eddig áprilisban részesültek, a kifizetések következő időpontja pedig december.

A bértárgyalásokon ezen felül javaslatot tett a munkáltató egy további egyszeri kifizetésre, amelyet - megegyezés esetén - augusztusban fizetne a vállalat.

A megvalósult áprilisi és a már eldöntött decemberi egyszeri kifizetésen felül augusztusban is kaphatnak bérkiegészítést a postások az idén Forrás: MTI/Varga György

A Magyar Posta vezérigazgatója közölte, az augusztusi kifizetések összegszerű meghatározásánál az ajánlatban szempont volt, hogy az egyes munkavállalók hány évet töltöttek már el a cégnél. A társaságnál 28 ezer ember dolgozik.