Mérföldkőhöz érkezett a Budapest-Varsó gyorsvasút fejlesztése

Nyugati pályaudvar, felújítás, vasút, MÁV
Budapest, 2020. május 5. A Nyugati pályaudvar 2020. május 5-én. Május 8-án megkezdődik a pályaudvar felújítása, a hét hónapig tartó munkálatok alatt az utascsarnok zárva tart. A fejlesztés részeként több mint 8200 négyzetméteren rekonstruálják a tetőszerkezetet, megújul a vágánycsarnokban található felsővezeték-hálózat és az utastájékoztatási rendszert is modernizálják. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Elkészült a Budapest-Pozsony-Brno-Varsó gyorsvasút hazai szakaszának megvalósíthatósági tanulmánya - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Vágólapra másolva!

Homolya Róbert a MÁV vezérigazgatója jó hírekkel érkezett: elkészült a Budapest-Varsó gyorsvasút magyar szakaszának megvalósíthatósági tanulmánya - írja közösségi oldalán Szijjártó Péter.

A szlovák fővárosba, Pozsonyba 90 perc alatt, a lengyel fővárosba pedig öt és fél óra alatt lehet majd eljutni Budapestről.

Budapestről másfél óra alatt el lehet majd jutni Pozsonyba az új gyorsvasúti összeköttetéssel Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ahogy az Origo korábban beszámolt róla, a gyorsvasúti összeköttetés megteremtéséhez egy teljesen új,

legalább óránkénti 250 kilométeres sebességet lehetővé tevő, kétvágányú vasúti pálya megépítése szükséges.

A tervek szerint a megépítendő új vonalon közlekedő gyorsvasúti szerelvények csak az érintett országok fővárosaiban, illetve Csehország esetében Brnóban állnak majd meg.