Száz éve gyártanak motorlegendákat, most elektromos biciklivel újítanak

Harley Davidson LiveWire a Budaörsi repülőtéren 2020. szeptember 21-én, Harley Davidson LiveWire
Vágólapra másolva!
A Harley-Davidson egy éve jelentette be, hogy elektromos bicikli tervezésébe fog, azóta viszont alig lehetett hallani a projektről. Ám ez most megváltozott, hiszen nyilvánosságot kaptak az első képek is a szemet gyönyörködtető járműről.
Vágólapra másolva!

A Harley-Davidson bejelentette, hogy 2021 márciusától lesz kapható a saját elektromos biciklijük, ráadásul annyira komolyan gondolják a terjeszkedést ebben a kategóriában, hogy külön vállalatot is létrehoznak, Serial 1 Cycle néven.

A névvel a Harley-Davidson első legyártott motorja, az 1903-ban megjelent Serial Number One előtt tisztelegnek.

Az elektromos bicikli nem csak névben, hanem kinézetben is idézi a Serial Number One-t, hiszen hasonló designt és színeket kapott.

Harley-Davidson elektromos bicikli Forrás: Harley-Davidson

A gyártó egyenlőre nem árult el pontos technikai adatokat az e-biciklivel kapcsolatban, azonban hamarosan ezekre is fény fog derülni. Érdekesség viszont, hogy a Harley-Davidson tavaly három prototípust is bemutatott, a Serial 1 viszont azok közül egyikkel sem egyezik meg. Ez pedig azt jelentheti, hogy a közeljövőben további modellek is érkeznek majd, ha a termék sikeres lesz.

A koronavírus-járvány kezdete óta az Egyesült Államokban nagymértékben növekedett az e-biciklik értékesítése: 2019-ben még csak 270 ezret adtak el, idén már ez a szám a 600 ezret is meghaladhatja.

A Harley-Davidsonnak viszont nem lesz egyszerű dolga, ha be akar törni erre a piacra, hiszen a klasszikus bicikligyártók mellett több autógyártó is bemutatta már saját e-biciklijét, vagyis rendkívül telített piaci szegmensről beszélünk.