Hamarosan napenergiával kereskedhetnek a háztartások ebben az országban

napelem
(160225) -- YIWU, Feb. 25, 2016 (Xinhua) -- Technicians test solar panels for villager Wang Xiansong of Xintangxi village in Yiwu City, east China's Zhejiang Province, Feb. 25, 2016. A total of 137 residents in Yiwu installed solar panels in 2015 which generated eletricity of 3,518.31 kilowatts, as clear energy was more populous among people. (Xinhua/Xu Yu) (wyl)
Vágólapra másolva!
Az Ovo Energy, a Royal Dutch Shell együttműködésével biztosítana tetőtéri napelemeket és akkumulátorokat spanyol háztartásoknak. A legújabb trend, hogy energiaszolgáltatók komplett energiarendszereket kínálnak és ezzel virtuális erőművekké alakítják a háztartásokat.
Vágólapra másolva!

A vállalat spanyolországi szolgáltatásában kombinálja a napelemeket és az akkumulátorokat, vagyis a megoldás nagyon hasonló ahhoz, amit a Tesla múlt hónapban bemutatott Nagy-Britanniában. Ezzel az újítással az amerikai vállalat a háztartások villamosenergia fogyasztásának akár 75 százalékát megtakaríthatja. Ebben a modellben az ügyfelek akkor lesznek jogosultak a megoldásra, ha rendelkeznek saját Tesla elektromos járművel és otthonuk fel van szerelve vagy felszerelhető egy elektromosjármű-töltővel.

Illusztráció Forrás: MTI/Vajda János

Az Ovo az Egyesült Királyságban a Sonnen nevű vállalattal dolgozik partnerségben, amely a világ egyik legnagyobb lakossági akkumulátor gyártója, és emellett az energiatárolási technológiát is ez a cég szolgáltatja.

Az Ovo a saját technológiáját használja az akkumulátorok hálózatra történő telepítésének optimalizálására.

Az energiaszolgáltató cég tavaly lépett be a spanyol piacra, viszont ma már többezer ügyfele van.

Az előrejelzések szerint a spanyolországi, napelemmel ellátott házak száma 2025-re eléri az 1 milliót.

Ez pedig hozzájárul majd az ország 74 százalékos megújuló energiatermelési céljának a megvalósításához 2030-ra.

A spanyolországi hálózatot úgy alakították ki, hogy a háztartások a többlet energiát el tudják adni szomszédjaiknak a helyi elosztóhálózaton. Azok, akik csatlakoznak a tervhez napenergiával működtethetik a házaikat, tárolhatják a fel nem használt napenergiát vagy akár csúcsidőben el is adhatják azt. Az ajánlat először Katalóniában, Madridban, Valenciában és Andalúziában lesz elérhető.