Bemutatták a világ első teherszállító szuperexpresszét

CRRC Tangshan
(201223) -- BEIJING, Dec. 23, 2020 (Xinhua) -- Photo taken on Nov. 30, 2020 shows a bullet freight train with a maximum operational speed of 350 km per hour on trial. A bullet freight train with a maximum operational speed of 350 km per hour was rolled out in Tangshan, north China's Hebei Province, on Wednesday morning. Delivered by Chinese train maker CRRC Tangshan Co., Ltd., it is the first freight train in the world to reach the 350 km/h speed threshold, according to the company. (Photo by Wu Kechao/Xinhua)
Vágólapra másolva!
Elkészült a világ első szuperexpressz tehervonata, amelynek a legnagyobb sebessége óránként eléri a 350 kilométert.
Vágólapra másolva!

A vasúti szerelvényt a CRRC Tangshan vállalat szakemberei készítették. A szerelvényen lévő ajtók 2,9 méter szélesek, ami biztosítja a gyors be- és kirakodást. A szerelvény rakodóterének kihasználtsági rátája 85 százalékos - közölte a Hopej tartományban működő vállalat.

A vállalat által közzétett, november 30-án készült kép a szóban forgó vonatról Forrás: XINHUA via AFP/Wu Kechao

A mozdony formája hasonlít a kínai tokhalra, ezzel a designnal sikerült nagy mértékben csökkenteni az ellenállást.

A tervezéskor és a szerelvény építésekor a legkorszerűbb technológiákat alkalmazták, a vonat biztonságos és hatékony működését okos rakodó- és működőrendszer segíti.

A világ első tehervonata, ami eléri ezt a sebességet Forrás: XINHUA via AFP/Wu Kechao

A CRRC Tangshan vállalat Kína egyik legnagyobb vonatépítő gyára Tangsan városában, ahol egy innovációs és technológiai központot is létrehozott a vasúti közlekedés fejlesztésére.