Az Amazonnál hamarosan a tenyerünket használhatjuk bankkártyaként

Amazon
SEATTLE, WA - JUNE 16: A woman walks past the Amazon Go grocery store at the Amazon corporate headquarters on June 16, 2017 in Seattle, Washington. Amazon announced that it will buy Whole Foods Market, Inc. for over $13 billion. (Photo by David Ryder/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az Amazon technológiai részlege jelenleg azon dolgozik, lehetővé tegye az ügyfelek számára a bankkártya adatok összekapcsolását a tenyerükkel, hogy így fizethessék ki az üzletekben vásárolt termékeket – írja a CNBC.
Vágólapra másolva!

Bár az Amazon terve még korai szakaszban van, a vállalat állítólag a Visa pénzügyi vállalattal közösen tesztelik a terminálokat, valamint egyeztettek már a projekt részleteiről a Mastercard, a JPMorgan Chase, a Wells Fargo és a Synchrony Financial pénzügyi cégekkel.

Illusztráció Forrás: Getty Images/David Ryder

A társaság korábban szabadalmat nyújtott be egy „érintés nélküli biometrikus azonosító rendszerhez", amely „kézi szkennerrel" rendelkezik, és alkalmas arra, hogy képet készítsen egy ember tenyeréről.

Az Amazon már korábban is új ötletekkel rukkolt elő a fizikai boltokban vásárlók számára, például a cég Amazon Go boltjaiban nincs szükség kasszára, valamint az Amazon Pay rendszeren belül már hangazonosítással is lehet fizetni.

Illusztráció Forrás: AFP/2017 Getty Images/David Ryder

Ugyanakkor

többen aggodalmukat fejezték ki a biztonsági intézkedésekkel kapcsolatban:

vajon miképpen lesz képes a vállalat megakadályozni a csalásokat, valamint a cég mennyi információt tárol a szkennelt személyekről.

A terminálokból összegyűjtött adatokat az Amazon felhőrendszerében tárolják, és ezeket a cég felhasználja a fogyasztók vásárlási szokásainak tanulmányozására.