Az Amazonnál hamarosan a tenyerünket használhatjuk bankkártyaként

2020.01.20. 18:31

Az Amazon technológiai részlege jelenleg azon dolgozik, lehetővé tegye az ügyfelek számára a bankkártya adatok összekapcsolását a tenyerükkel, hogy így fizethessék ki az üzletekben vásárolt termékeket – írja a CNBC.

Bár az Amazon terve még korai szakaszban van, a vállalat állítólag a Visa pénzügyi vállalattal közösen tesztelik a terminálokat, valamint egyeztettek már a projekt részleteiről a Mastercard, a JPMorgan Chase, a Wells Fargo és a Synchrony Financial pénzügyi cégekkel.

IllusztrációForrás: Getty Images/David Ryder

A társaság korábban szabadalmat nyújtott be egy „érintés nélküli biometrikus azonosító rendszerhez", amely „kézi szkennerrel" rendelkezik, és alkalmas arra, hogy képet készítsen egy ember tenyeréről.

Az Amazon már korábban is új ötletekkel rukkolt elő a fizikai boltokban vásárlók számára, például a cég Amazon Go boltjaiban nincs szükség kasszára, valamint az Amazon Pay rendszeren belül már hangazonosítással is lehet fizetni.

IllusztrációForrás: AFP/2017 Getty Images/David Ryder

Ugyanakkor többen aggodalmukat fejezték ki a biztonsági intézkedésekkel kapcsolatban:

vajon miképpen lesz képes a vállalat megakadályozni a csalásokat, valamint a cég mennyi információt tárol a szkennelt személyekről.

A terminálokból összegyűjtött adatokat az Amazon felhőrendszerében tárolják, és ezeket a cég felhasználja a fogyasztók vásárlási szokásainak tanulmányozására.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK