A divatvilág élvonalába tartozó cégek, mint a Louis Vuitton, Burberry and Chanel gyárakban jelenleg nem táskák, cipők vagy ruhák készülnek, hanem védőöltözet és arcmaszk az egészségügyi dolgozók számára.

A koronavírus-járvány terjedése miatt óriási a kereslet a védőeszközök, az arcmaszkok, kesztyűk és köpenyek iránt.

IllusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

A híres francia divatmárkánál, a Louis Vuittonnál jelezték, hogy csatlakoznak ahhoz a globális programhoz, ami az egészségügyi dolgozók számára készíti el a védőfelszereléseket. A vállalat az Instagram oldalán bejelentette, hogy franciaországi gyárainak egy részében több százezer orvosi arcmaszkot készítenek. A cég az elkészült maszkokat az egészségügyi dolgozóknak adományozza.

A vállalatnál eddig több ezer kórházi köpenyt varrtak már, amelyeket hat párizsi kórháznak ajánlottak fel.

IllusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

A Burberry brit divatmárka is úgy döntött, ruhaneműk helyett maszkokat és köpenyeket gyárt Castlefordban működő kabátgyárában. A vállalat eddig mintegy százezer sebészeti maszkot szállított ki a szigetország egészségügyi intézményeinek.

A legendás francia divatház, a Chanel ruhaszabói pedig engedélyt kértek új alapanyagok használatához, hogy ezekből arcmaszkokat és védőruhákat készíthessenek, amiket eljuttatnak majd az egészségügynek.