Az év végéig biztosan otthonról dolgoznak a Facebook és a Google alkalmazottai

népszerű márkák galéria, google
(FILES) In this file photo taken on November 4, 2016 a man rides a bike pass a Google sign and logo at the Googleplex in Menlo Park, California. - Google-parent Alphabet on October 31, 2018 confirmed that an executive accused of sexual harassment left the company without an exit package as tension over its handling of such matters heightened. Word that Rich DeVaul, a director at X lab devoted to "moonshots" such as internet service from balloons, was out came with reports that women employees were trying to organize a walk-out on Thursday to protest lenient handling of sexual misconduct in the workplace. (Photo by JOSH EDELSON / AFP)
Vágólapra másolva!
A Facebook és a Google is bejelentette, hogy megnyitják irodáikat, ám nagyobb rugalmasságot engednek meg munkavállalóiknak a távoli munka tekintetében, így az alkalmazottaik eldönthetik, hogy visszatérnek-e az irodába, vagy maradnak otthon – összegzi a BBC.
Vágólapra másolva!

A Google eredetileg június elsejéig tartotta fenn az otthoni munkavégzést, de a technológiai óriás ezt további hét hónappal meghosszabbította. A Google anyavállalatának vezérigazgatója, Sundar Pichai elmondta, hogy azok az alkalmazottak, akiknek vissza kell térniük az irodába,

júliusban kezdhetik meg a bejárást, fokozott biztonsági intézkedések mellett.

Illusztráció Forrás: AFP/Josh Edelson

A Facebook július 6-ától nyitja meg irodáit.

A cég szóvivője ugyanakkor elmondta, hogy munkavállalóik választhatják a távoli munkavégzést is az irodába való bejárás helyett az év végéig.

A közösségi médiaplatform volt az egyik első a techcégek közül, amely távoli munkavégzésre kérte fel alkalmazottait, továbbá ezer dollár bónuszt adott azoknak, akik otthonról folytatták a munkát.