Egyre biztosabb, hogy új részvénypiaci világcsúcs születik

Alibaba, Alipay, Ant Financial, Ant Group
View of a logo of Alipay, the online payment service of Alibaba's Ant Financial, at the headquarters in Hangzhou city, east China's Zhejiang province, 24 May 2018. Alibaba's financial arm Ant Financial Services Group has finalized the last round of private funding before its initial public offering on both Hong Kong and Chinese mainland A-share markets in one or two years, with a valuation of $150 billion, tech news portal All Weather TMT reported Saturday. The fundraising will be completed mainly in the U.S. dollar, which would be $9 billion,, which might be settled in early June, the outlet citing a source familiar with the matter said, adding the amount of RMB financing, which is expected to be closed at different time, was not clear.
Vágólapra másolva!
Új, és egyre nagyobb, világrekord születhet a kezdeti nyilvános részvénykibocsátások terén, miután az Alibabához tartozó Ant Group jelezte: cél, hogy a tőkebevonás elérje a 35 milliárd dollárt. Ezzel pedig simán lenyomnák az eddigi csúcstartónak számító Saudi Aramcót.
Vágólapra másolva!

Egyre biztosabb, hogy megdől az eddigi történelmi csúcs a kezdeti nyilvános részvénykibocsátások (IPO) területén, miután az Ant Group kínai pénzügyi technológiai vállalat bejelentette, 35 milliárd dollárra emelik föl a tőkeemelési céljukat– írja a Business Insider.

Ezzel pedig a Alibaba leányvállalata simán lenyomná az eddigi csúcstartót. A jelenlegi rekorder Saudi Aramco ugyanis „csupán" 25,6 milliárd dolláros IPO-t hajtott végre.

Az Ant Group azt követően döntött az emelésről, hogy újraszámolta az értékét, és fölhúzta azt 250 milliárd dollárra. A legutóbbi becslés még 225 milliárd dollárról szólt, ami akkor 30 milliárd dolláros IPO-t jelentett volna.

Ez a cég döntheti meg a részvénykibocsátások világcsúcsát

A kínai milliárdos, Jack Ma mobilfizetési vállalata, az Ant Group megdöntheti a Saudi Aramco olajóriás rekordját, és a történelem legnagyobb részvénykibocsátását hajthatja végre. A Jack Ma kínai technológiai milliárdos tulajdonában lévő Ant Group mobilfizetési cége hivatalosan is bejelentette a terveit, melyek szerint a hongkongi és a sanghaji tőzsdén hajtana végre részvénykibocsátást.

A mobilfizetési rendszerben utazó Ant egyébként párhuzamosan menne tőzsdére Hongkongban és Sanghajban. A társaság egyébként a múlt héten kapta meg az engedélyt a sanghaji részvénykibocsátáshoz, vagyis egyre közelebb kerületek a nagy üzlethez. A következő fontos állomás csütörtökön jön, amikor meghallgatást tart a kibocsátásról a hongkongi tőzsde. Ha minden jól megy, az IPO várhatóan októberben valósul majd meg.

Az Ant Group még 2014-ben jött létre annak érdekében, hogy működtesse az Alibaba fizetési rendszerét (Alipay), amelyet mára majdnem egymilliárd ember használnál Kínában

– bevételeinek jelentős része pedig a felhasználóknak nyújtott gyorshitelekből származik.

Az Ant az idei első félévben 72,5 milliárd jüanos (10,5 milliárd dollár) bevételt ért el, 21,2 milliárd jüanos (3,1 milliárd dollár) profit mellett.