Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt októberre elhalasztott Fenntarthatósági Témahéten szerdán egy fontos környezetvédelmi témáról lesz szó. 
Vágólapra másolva!

A WWF kétévente megjelenő Élő Bolygó Jelentése bolygónk aktuális állapotát és az emberi tevékenység hatását mutatja be tudományos adatokra támaszkodva.

A jelentés 2020-as kiadásából egyértelműen kiolvasható: a természet rendje felborult, így sürgősen cselekednünk kell, hogy a Föld természeti értékeit megmentsük.

A biológiai változatosság csökkenése a klímaváltozás mellett a legsúlyosabb globális probléma, amely az emberiség hosszú távú jólétét fenyegeti. A WWF és Londoni Zoológiai Társaság közös tanulmánya, az Élő Bolygó Jelentés szerint a földi élővilág változatossága az elmúlt 50 évben 68 százalékkal csökkent. Az előadás során az erre mutató bizonyítékokról, az okokról és a jövőnkről fognak a WWF Magyarország szakemberei beszélni.

Az előadás arra keresi a választ, miért pusztulnak az erdők és miért halnak ki a fajok?

Forrás: Fenntarthatósági témahét

2020. október 6-9. között neves előadók élő online közvetítéssel tanórákat mutatnak be a fenntarthatóság kiemelt témáiból. A tanórák mindhárom korosztályhoz szólnak, az élő közvetítéseibe hazai és határon túli iskolai osztályok is bekapcsolódhatnak. A keddi online tanórához hasonlóan szerdán is 10:00 órától élő közvetítésben követhetik végig a tanórát a diákok.
Előadók:
  • dr. Patkó László, PhD nagyragadozók programvezető WWF Magyarország
  • dr. Gálhidy László, erdő programvezető WWF Magyarország

Kapcsolódó linkek:
A Fenntarthatósági Témahét weboldala
A Fenntarthatósági Témahét Facebook oldala