Német akkumulátorgyártó céget vehetett meg a Tesla

Electric mobility with the BMW i3 energy ELECTRIC VEHICLE electric cable CABLE BATTERY storage capacity scope range load RED COLOUR CAST SQUARE FORMAT
Symbolic image - A red electric cable behind a BMW i3 electric car on a street near Brandis (Saxony), Germany, 20 May 2016. The vehicle is powered with a 125 kilowatt electric motor and optionally also offered with a range extender. Photo: Jan Woitas/dpa
Vágólapra másolva!
Egyes források szerint, a Tesla jelentős autóipari céget szerezhetett meg.
Vágólapra másolva!

A Tesla megállapodott a német ATW Automation felvásárlásában, amely akkumulátor modulokat és csomagokat szerel össze az autóipar számára - közölte az ügyletet közelről ismerő forrás, aki neve elhallgatását kérte.

Az ATS (Automation Tooling Systems Inc.) szeptember 25-én jelentette be, hogy az egyik németországi székhelyű egységük,

az ATW bizonyos eszközeit a hozzájuk tartozó alkalmazottakkal harmadik félnek adják át, a cég nevét azonban nem hozták nyilvánosságra.

A cégről korábban a német média azt közölte, hogy az ATW a felszámolás szélén állt a megrendelések visszaesése miatt.

Az ATS és az ATW nem kommentálta a hírt.

A nyugat-németországi székhelyű ATW mintegy 120 alkalmazottal és több mint 20 akkumulátorgyártó sorral rendelkezik a nemzetközi autógyártók számára - áll az ATS honlapján.

Bár a hírt még egyik fél sem erősítette meg, de egy forrás szerint német akkumulátorgyártó céget vesz meg a Tesla Forrás: AFP/Str

A Tesla azt tervezi, hogy az elkövetkező években jelentősen felgyorsítja az akkumulátorgyártást, és egy nemrégiben megrendezett esemény, a Battery Day során olyan újításokat mutatott be, amelyek szerinte az elkövetkező három évben jelentősen csökkenti az akkumulátorok költségeit.

A vállalat jelenleg Berlin közelében építi a harmadik járműgyártó létesítményét, amelybe egy akkumulátorgyár is beletartozik, és célja, hogy ebben az évben megkezdje egy új texasi járműgyár építését is.

A Tesla tervezett jövőbeni kínálatában megtalálható a könnyű Cybertruck és a Semi teherautó, amelyek nagyobb akkumulátor-kapacitást igényelnek.

A Tesla a harmadik negyedévben világszerte rekord mennyiségű, 139 300 járművet szállított. A társaság célja félmillió jármű leszállítása az év végéig.

Forrás: Foxbusiness.com