Nagy bejelentés a Diákhitel Központtól, több mint százezer ügyfelet érint

felvételi, egyetem, gimnázium, középiskola, oktatás, illusztráció, diákhitel
Budapest, 2020. február 2. A Diákhitel Központ Zrt. felirata a Residence 1 irodaházon, a II. kerületi Kacsa utca 15-23-ban. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
A Diákhitel Központ Igazgatósága döntött arról, hogy a 2020. március 19-én bevezetett általános hiteltörlesztési moratóriumot 2021. június 30-ig meghosszabbítja - jelentette be Magyar Péter vezérigazgató. Ennek megfelelően a meghosszabbított hiteltörlesztési moratórium – szűkítés nélkül – a társaság összes törlesztési szakban lévő 114.000 ügyfelére kiterjed.
Vágólapra másolva!

A 2021. június 30-ig meghosszabbításra kerülő általános törlesztési moratórium kiterjed a már törlesztési szakban lévő és a 2021. I. féléve során törlesztési szakba kerülő ügyfelekre is valamennyi diákhiteltermék esetén. A Diákhitel Központ igazgatóságának mai döntése alapján a diákhitelek törlesztési kötelezettségének felfüggesztése 2021. január 1-jén automatikusan meghosszabbodik, ahhoz külön nyilatkozatot az ügyfeleknek nem kell tenniük - írják Origóhoz eljuttatott közleményükben.

A meghosszabbított moratórium lejártáig a Diákhitel Központ a fennálló tartozásokra nem számol fel késedelmi kamatot, illetve nem mond fel nem teljesítő hitelszerződéseket.

A fennálló tőke- és kamattartozások – az eddigi szabályoknak megfelelően – önkéntesen a moratórium ideje alatt is törleszthetők, a beérkező törlesztéseket az erre vonatkozó külön kérelem nélkül is ingyenes előtörlesztésként elszámolják. Az önkéntes törlesztések a moratórium ideje alatt – 2021. június 30-ig – bármikor egyoldalúan felfüggeszthetők.

Illusztráció Forrás: MTI/Róka László

A hiteltörlesztési moratórium kapcsán felmerülő további kérdésekkel kapcsolatban a Diákhitel Központ telefonos és online ügyfélszolgálata nyújt felvilágosítást, valamint minden fontos információ megtalálható a www.diakhitel.hu honlapon és a Diákhitel Központ közösségimédia-oldalán is.

A Kormány által 2020. március 19-én bevezetett törlesztési moratórium lehetőségével a törlesztési szakban lévő diákhitel-tartozással rendelkező ügyfelek 35 százaléka, mintegy 40 000 fő élt.

Az ügyfelek 65 százaléka a moratórium alatt is törlesztette diákhiteleit - közölte Magyar Péter vezérigazgató. A Diákhitel Központhoz idén beérkező rekordszámú hiteligénylés és a hallgatók részéről tapasztalható folyamatos érdeklődés egyértelműen bizonyítja, hogy soha nem volt akkora szükség és igény a diákhitelekre, mint a jelenlegi járványhelyzetben, a felsőoktatást is erősen érintő korlátozások közepette.

mint a teljesen kamatmentes, szabadfelhasználású, maximum félmillió forintig igényelhető Diákhitel Plusz bevezetése, valamint a szabad felhasználású Diákhitel1 havi maximális keretének 70 000 forintról 150 000 forintra emelése. A Diákhitel Plusz sikerét jól mutatja, hogy pár hónap alatt már majdnem 30 000 hallgató élt ezen lehetőséggel, és jelenleg is napi mintegy 100 hallgató igényli ezt a december 31-ig elérhető átmeneti segítséget" - tájékoztatott Magyar Péter.