Részvénykibocsátást tervez a legnagyobb amerikai kriptotőzsde

Bitcoin, Kriptovaluta
5613378 20.08.2018 The cryptocurrency mining center with capacity of 20 mVt opens in the Leningrad Region. Alexei Danichev / Sputnik
Vágólapra másolva!
Ahogy a bitcoin árfolyama soha nem látott csúcsra emelkedett, a befektetők mellett más szereplők is igyekeznek kihasználni a felfutásban rejlő lehetőséget. Az Egyesült Államok legnagyobb kriptovaluta tőzsdéjének számító Coinbase például részvénykibocsátást tervez.
Vágólapra másolva!

Részvénykibocsátással lép ki a nyílt piacra az USA legnagyobb kriptovaluta tőzsdéjének számító Coinbase.

A vállalat ugyanis igyekszik kihasználni a megnövekedett befektetői érdeklődésben rejlő lehetőséget

– írja a CNBC.

A Coinbase csütörtökön bejelentette, benyújtotta az előzetes regisztrációs kérelmét az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez, hogy kezdeti nyilvános részvénykibocsátást (IPO) hajthasson végre.

A bitcoin árfolyamának idei alakulása Forrás: Investing.com

A 2012-ben, Kaliforniában alapított Coinbase már hosszú ideje meghatározó szereplője az amerikai kriptovaluta piacnak, és mára az ország legnagyobbjává nőtte ki magát.

A lépés időzítése nem meglepő, hiszen a bitcoin árfolyama csütörtökön több mint 12 százalékot ralizott, elérve a 23 000 dolláros szintet, ami mindenkori csúcsnak számított.

Mindezt egy nappal azt követően, hogy a legnagyobb kriptovaluta árfolyama átlépte a 20 000 dolláros álomhatárt.

A csütörtöki emelkedéssel egyébként a bitcoin idén már több mint 200 százalékos pluszban van, és most már olyan nagy szereplők is beálltak az eszköz mögé, mint a PayPal vagy a Fidelity.