Ahogy a bitcoin árfolyama soha nem látott csúcsra emelkedett, a befektetők mellett más szereplők is igyekeznek kihasználni a felfutásban rejlő lehetőséget. Az Egyesült Államok legnagyobb kriptovaluta tőzsdéjének számító Coinbase például részvénykibocsátást tervez.

Részvénykibocsátással lép ki a nyílt piacra az USA legnagyobb kriptovaluta tőzsdéjének számító Coinbase. A vállalat ugyanis igyekszik kihasználni a megnövekedett befektetői érdeklődésben rejlő lehetőséget – írja a CNBC.

A Coinbase csütörtökön bejelentette, benyújtotta az előzetes regisztrációs kérelmét az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez, hogy kezdeti nyilvános részvénykibocsátást (IPO) hajthasson végre.

A bitcoin árfolyamának idei alakulásaForrás: Investing.com

A 2012-ben, Kaliforniában alapított Coinbase már hosszú ideje meghatározó szereplője az amerikai kriptovaluta piacnak, és mára az ország legnagyobbjává nőtte ki magát.

A lépés időzítése nem meglepő, hiszen a bitcoin árfolyama csütörtökön több mint 12 százalékot ralizott, elérve a 23 000 dolláros szintet, ami mindenkori csúcsnak számított. Mindezt egy nappal azt követően, hogy a legnagyobb kriptovaluta árfolyama átlépte a 20 000 dolláros álomhatárt.

A csütörtöki emelkedéssel egyébként a bitcoin idén már több mint 200 százalékos pluszban van, és most már olyan nagy szereplők is beálltak az eszköz mögé, mint a PayPal vagy a Fidelity.