Meglepő ellenőrzési tervet jelentett be a NAV erre a hétre

NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelület, NAV ADÓ, Adó, pénz, bevétel, e-bevallás, ügyfélkapu, ügyfél, bevallás,
NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelülete 2016.08.23.
Vágólapra másolva!
Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a február 15-én kezdődött héten.
Vágólapra másolva!

Kiemelt ellenőrzési témakörök

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrzései 2021-ben a jogkövető adózók segítésére, a hibák javításának, a hiányosságok pótlásának támogatására fókuszál. Ugyanakkor a szándékos adóelkerüléssel szemben továbbra is határozottan lép fel a NAV. A kockázatok súlya szerint kerül sor a jogkövetési, illetve az adó- vagy vámellenőrzésre - derül ki az Üzletem.hu összeállításából.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az alábbi időpontokban és településeken terveznek helyszíni ellenőrzéseket:

  • február 16. kedd: Tass, Szalkszentmárton
  • február 18. csütörtök: Jánoshalma

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják. Különösen azok az adózók számíthatnak ellenőrzésre, akiknél az online pénztárgépek bevételi adatai azt indokolják.

Az igazgatóság munkatársai egész hónapban ellenőrzik az ajándékboltokat, a parfümériákat és az édességárusokat a megye egész területén.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai február 15. és 21. között

  • kedden Pécsett, az Ybl Miklós utcai üzletsoron,
  • szerdán Szentlőrincen, a Pécsi úti boltokban,
  • csütörtökön pedig Pécsett, a Hársfa úti üzletekben

ellenőriznek. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét.

A megye építkezésein továbbra is folytatódnak a szabályos foglalkoztatáshoz kapcsolódó ellenőrzések.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei február 15. és 19. között ellenőrzik a nyugta- és számlaadást,

az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését a virágüzleteknél.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelülete Fotó: Szabó Gábor - Origo

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága február 17-én a megyei építkezéseken ellenőrzi a szabályszerű foglalkoztatást.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai februárban a megyei ajándéküzleteknél, szabadidős tevékenységeket szervező vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 15. és 19. között a hentesüzleteket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága február 15. és 19. között az alábbi területeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • február 15. hétfő: Balassagyarmati járás
  • február 16. kedd: Pásztói járás
  • február 17. szerda: Rétsági járás
  • február 18. csütörtök: Szécsényi járás
  • február 19. péntek: Salgótarjáni járás

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a távol-keleti árukat értékesítőknél. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 15. és 19. között a zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik a megyében. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 15. és 19. között az építkezéseket és az építőipari vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • február 15. hétfő: Bátaszék
  • február 16. kedd: Dombóvár
  • február 17. szerda: Szekszárd
  • február 18. csütörtök: Tamási
  • február 19. péntek: Paks

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 15. és 19. között a számítástechnikai eszközök kereskedelmével foglalkozókat ellenőrzik az alábbi járásokban:

  • február 15. hétfő: Várpalota
  • február 16. kedd: Veszprém
  • február 17. szerda: Balatonfüred
  • február 18. csütörtök: Tapolca
  • február 19. péntek: Ajka

A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 8. és 19. között a húsboltokat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a forgalmazott áruk eredetét vizsgálják - írja az Üzletem összeállítása.