Látványos videó készült az Európában is egyedülálló új Tisza-híd építéséről

Tiszaugi híd
Vágólapra másolva!
Az M44-es gyorsforgalmi út Tisza-hídjának építési munkálatai jól haladnak, ezek állásáról látványos videót tett közzé a kivitelezést végző Duna Aszfalt.
Vágólapra másolva!

Az M44-es gyorsforgalmi út új, tiszaugi hídjának építésében mérföldkövet jelentett, amikor tavaly novemberben a folyó felett már összeért a két hídrész. A hídépítési projekt az M44-es út Lakitelek és Tiszakürt közötti 10 kilométeres szakaszának építéséhez kapcsolódik, amely a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában és a Duna Aszfalt Zrt. generálkivitelezésével valósul meg.

Az új, tiszaugi Tisza-híd olyan egyedülálló szerkezet lesz, amelyből Európában egyetlen sincsen, és a világon is csak néhány hasonló épült.

A híd teljes hossza 556 méter, melyből a 307 méter hosszú mederhídszakasz biztosítja a folyó feletti közlekedést.

A kivitelező Duna Aszfalt közösségimédia-oldalán most publikálta a különleges kialakítású híd munkálatairól készült videót, amelyet a Magyar Építők munkatársai készítettek:

A pilonok deformált ellipszis alakúak, ami nagyon egyedivé teszi a látványt. A szerkezetet ekhós szekérhez hasonlítják. A ferdekábeleken függesztett hídpálya pedig legyező formájú szabad kábel elrendezéssel lesz a pilonokhoz rögzítve. A híd pilonok végső magassága 41,6 méter lesz.