Lenyűgöző terveket mutatott be a luxus sportkocsikat gyártó horvát cég

Rimac villanyautó Horvátország
Mate Rimac
Vágólapra másolva!
Az egykori horvátországi garázscég, az elektromos sportkocsikat fejlesztő Rimac mára egy több mint ezer főt foglalkoztató autógyárrá nőtte ki magát. Most bemutatták megvalósítás előtt álló gyártóbázisuk terveit, amelyek nem kevésbé különlegesek, mint az általuk tervezett luxusautók. 
Vágólapra másolva!

– mondta el Mate Rimac, a Rimac autógyártó vállalat alapítója és vezérigazgatója a cég által tervezett vadonatúj főhadiszállás látványterveinek bemutatóján.

Futurisztikus gyártóbázist létesít a Rimac Zágráb közelében Forrás: Rimac

A villanyautosok.hu cikke az eseménnyel kapcsolatban kiemeli, hogy

a Zágráb szomszédságában épülő kampusz két épületből fog állni, az egyik elsősorban az irányítást végző székhelyként, valamint nemzetközi kutató-, és fejlesztőközpontként működik majd, a másik pedig elektromos hajtásláncok és akkumulátorok gyártásának fog helyet biztosítani.

A cég jelenlegi otthonától csupán néhány kilométerre található helyszínen körülbelül 200 ezer négyzetméternyi területet foglal el az autógyártó, ennek nagyjából a felét építik bw.

A Rimac elektromos meghajtású sportkocsija Forrás: Rimac

A tervezéssel a 3LHD építészirodát bízták meg, amely

egy ultramodern, fenntartható, és természetközeli kampusz terveinek megalkotására törekedett.

A helyszínen lesz majd egy tó, legelők, és tetőtéri kert. Saját szállásrész is épül a komplexumban, ami a bemutatóterembe, valamint a tesztvezetésre érkező látogatók, valamint az alkalmazottak számára biztosít elhelyezést. Az ott dolgozók szellemi és fizikai jóllétét szolgálja a játékterem, a konditerem és sportpálya, az étterem, az állatokkal teli farm, sőt, még óvodának is szorítanak helyet a kisgyermekes munkavállalóknak.