Története második legrosszabb hónapján van túl a bitcoin

Bitcoin, BTC, crypto, befektetés, gazdaság, trading, kereskedés, kripto, kriptovaluta
2021.04.15 Budapest
Fotó: Csudai Sándor - Origo
Bitcoin, BTC, crypto, befektetés, gazdaság, trading, kereskedés, kripto, kriptovaluta. 2021.04.15 Budapest Fotó: Csudai Sándor - Origo
Vágólapra másolva!
Nehéz hónapja volt a bitcoinnak, ugyanis a legnépszerűbb kriptovaluta történetének második legrosszabb hónapját fejezte be, közel 40 százalékos zuhanással.
Vágólapra másolva!

Története második legrosszabb hónapját fejezte be májusban a legnépszerűbb kritpovalutának számító bitcoin. A token árfolyama közép-európai idő szerint hétfő kora este 36.426 dollár körül forgott, amivel május egészében 37,5 százalékos mínuszban állt – írja az RT.com.

Ezzel a bitcoin meghaladta ez eddigi második legrosszabb hónapnak számító 2018. novemberi esést, és csak alig maradt el a mindenkori legrosszabb hónaptól. 2011 szeptemberében a bitcoin 40 százalékot gyengült.

Mindazonáltal a bitcoin május végén még javítani is tudott a havi teljesítményén. Május 24-én ugyanis 31 227 dolláron állt az árfolyam, ami több mint 50 százalékos gyengülésnek számított.

A bitcoin/dollár árfolyam idei alakulása Forrás: Investing.com

A kriptovaluták piacát számos tényező húzta le októberben. Miközben Kína keményebben kezdte visszafogni a piaci aktivitást, a befektetők elkezdtek szigorúbb amerikai szabályozásokra készülni, végül pedig Elon Musk kijelentései is megrángatták az árfolyamokat.

Musk egyébként azzal sokkolta leginkább a piacokat, hogy bejelentette, környezetvédelmi okokból mégsem fogad el a Tesla bitcoint az autóiért – szemben a februárban bejelentett tervekkel.

A Glassnode piaci elemzőcég szerint

a májusi árfolyamcsökkenést elsősorban az új befektetők pánikeladásai váltották ki, akik az idei első negyedévben szálltak be, amikor a bitcoin épp hatalmas szárnyalásban volt.

Ha azonban a nagyobb pénzügyi szereplők tartósan jelen lesznek a piacon, akkor az visszaállíthatja a befektetői bizalmat.