Újabb külföldi piacokra lépett be az MVM Partner

Gönyű, 2021. március 2. Távvezetéket feszítenk ki a Duna felett Magyarország és Szlovákia között, Gönyű közelében 2021. március 2-án. Az MVM Xpert Zrt. megkezdte ezen a napon Gönyűnél a Magyarország és Szlovákia között épülő távvezeték fázisvezető sodronyainak áthúzását a Duna felett, ahol a folyam közel hétszáz méter széles. MTI/Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Három új külföldi villamosenergia-piacra lépett be az MVM Partner Zrt., az MVM Csoport villamosenergia-nagykereskedője. A társaság augusztus végétől a belga, a holland és a görög villamosenergia-piacokkal bővítette működési területét az egy évtizede megkezdett terjeszkedési stratégiájának részeként - közölte az MVM Partner Zrt. az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A magyar piaccal együtt már Európa 20 ország villamosenergia-piacán, 11 villamosenergia tőzsdén van jelen az MVM Partner Zrt., az MVM Csoport villamosenergia-nagykereskedő vállalata, ezekben az országokban folytat villamosenergia kereskedelmet, exportál illetve importál.

Az MVM Partner nemzetközi piacokon kereskedett volumene már 2020-ban meghaladta a 47 terawattórát (TWh), ami az akkori éves 122 TWh teljes kereskedési mennyiség majdnem 40 százalékát tette ki

- közölték.

Illusztráció Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A zrt. első regionális terjeszkedési hulláma 2011 és 2015 között volt, amikor a német, valamint a kelet-közép-európai szomszédos országok (Ausztria, Szlovákia, Románia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia) piacaira lépett be, majd 2015-re a vállalat már elérte a francia, cseh, lengyel, bolgár és észak-macedón piacokat is. A társaság második piacbővítési hullámának kezdete 2018-ra tehető, ezt követően jelent meg az MVM Partner az olasz, a svájci, a montenegrói és a spanyol piacokon is, amelyeket idén követett a belga, a holland és a görög piacokon való megjelenés.