Figyelmeztet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató, erről tudniuk kell az autósoknak

PALKOVICS László, Mogyoród, Fót
A Mogyoród és Fót megközelítését szolgáló új M3 autópálya-csomópont Mogyoródnál az átadóünnepség napján
Vágólapra másolva!
2021. szeptember 12-én, vasárnap hajnali 1:00 és 4:00 között informatikai fejlesztést hajtanak végre az útdíjfizetés rendszerében, így a megszokott értékesítési szolgáltatások (e-matrica, e-útdíj) ebben az időtartamban átmenetileg nem lesznek elérhetők, áll a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. közleményében.
Vágólapra másolva!

A tervezett karbantartás az autópálya-matricával és a viszonylati jeggyel közlekedő, továbbá a
fedélzeti eszközt használó ügyfeleket is érinti.

Az említett időszakban nem lehet majd e-matricát és viszonylati jegyet vásárolni, továbbá HU-GO egyenleget feltölteni sem társaságunk sajátértékesítési felületein, sem pedig viszonteladó partnereinknél.

A fedélzeti eszközzel közlekedők útdíjbevallásai, megfelelő egyenleg esetén, a karbantartást követően befogadására kerülnek.

Illusztráció Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) felhívja a figyelmet arra, hogy a díjköteles útszakaszokat a rendszerfejlesztés ideje alatt sem lehet ingyenesen igénybe venni.

Az úthasználati jogosultságot (e-matrica, e-útdíj) érdemes a karbantartási időszakot megelőzően, előre
megváltani a NÚSZ Zrt. saját online értékesítési felületein, az ematrica.nemzetiutdij.hu, illetve a hugo.hu weboldalakon, a társaság ügyfélszolgálati irodáiban vagy viszonteladó partnereinél.