Nagyon sikeres a Magyar Pavilon gasztronómiai kínálata a Dubaji Világkiállításon

dubaj, világkiállítás
A világkiállítás egyik legnagyobb szenzációja lehet a Magyar Pavilon
Vágólapra másolva!
A Magyar Pavilon nemcsak különleges megjelenésével járul hozzá az Expo 2020 Dubai sikeréhez, hanem egyedülálló gasztronómiai kínálatával is. A 26 fő befogadására alkalmas magyar étterem vendégszáma messze meghaladja a várakozásokat, ebéd és vacsoraidőben háromszor is megtelik. Az épület úgynevezett Gastro Roots részlegében kóstolóétterem, bisztró, terasz és shop is várja az érdeklődőket, áll a Magyar Turisztikai Ügynökség közleményében.
Vágólapra másolva!

A nyitás óta a vendégek kedvencei közé tartozik a tatár-beefsteak, a gulyásleves, a csirkepaprikás, illetve a kacsacomb, az édességek közül pedig a híres Eszterházy-tortát keresik a leginkább.

A pavilon éttermében hathetente változó, klasszikus magyar menüsorokat kóstolhatnak a látogatók modern, újragondolt formában, természetesen sertéshús mellőzésével.

A kínálatban visszaköszönnek majd az évszakok és az ünnepek is, novemberben a libaételek, decemberben karácsonyi és újévi fogások, farsangkor a fánk.

Építészetileg és gasztronómiailag is a világkiállítás egyik nagy szenzációja a Magyar Pavilon Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

Az országban rendkívül szigorú alkoholtilalom van érvényben, de az Expo 2020 Dubai területe kivételnek számít, ezért lehetőség nyílik az egyedi magyar borválogatás bemutatására is.

A látogatók körében népszerű az AquaBar is, ahol többféle hazai ásványvizet kóstolhatnak meg.

Az ajándékshopban akár 250 vásárló is megfordul naponta, itt kivétel nélkül magyar kézműves manufaktúrák minőségi termékei közül lehet válogatni. A kézzel készített csokoládék a legkeresettebbek, emellett a természetes szappanok, illetve a méz-, lekvár- és szörpkülönlegességek is nagyon kelendők.