Az Antenna Hungária megvásárolta az MVM NET-et

téli helyek, Az Antenna Hungária Országos Mikrohullámú Központja a Széchenyi-hegyen
Budapest, 2012. augusztus 17. Az Antenna Hungária Országos Mikrohullámú Központja a Széchenyi-hegyen. A torony 192 méter magas. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
2021. augusztus 4-én, az állami távközlési és infokommunikációs portfólió konszolidációjának keretében döntés született arról, hogy az MVM Energetika Zrt. az MVM NET Zrt.-ben lévő 100 százalékos részesedését adásvétel útján átruházza az Antenna Hungária Zrt.-re.
Vágólapra másolva!

A tranzakciós folyamat 2021. november 17-én lezárult, melyet követően az MVM NET Zrt. az Antenna Hungária leányvállalataként, AH NET Távközlési Zrt. néven folytatja munkáját, a továbbiakban is magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtva a MAVIR Zrt., illetve más állami és piaci ügyfele számára.

Az Antenna Hungária-ról

Az Antenna Hungária évtizedek óta meghatározó szereplője a hazai telekommunikációs szektornak. A vállalat az országos digitális földfelszíni televíziós- és analóg rádiós műsorterjesztés kizárólagos szolgáltatója Magyarországon. A társaság 25 százalékos tulajdonnal rendelkezik a magyarországi Telenorban (Telenor Magyarország és Telenor Real Estate, CETIN Hungary), illetve a most lezárult tranzakciós folyamat révén jelentős szerepet vállal a kritikus kormányzati távközlési infrastruktúra üzemeltetésében is. Emellett jelentős súllyal van jelen a rendezvényszervezés, a műsorgyártás, a műsorterjesztés, a távközlés, a műholdas kommunikáció, valamint a távközléshez kapcsolódó IT szolgáltatások területén. Az egyik legsikeresebb hazai tulajdonban lévő információ-technológiai cégként folyamatosan saját hálózatokat, megoldásokat és szolgáltatásokat épít ki, így komoly saját infrastruktúrával rendelkezik.
Az Antenna Hungária Országos Mikrohullámú Központja a Széchenyi-hegyen. A torony 192 méter magas Forrás: MTI/Róka László

Az AH NET csatlakozásával az Antenna Hungária az eddigieknél magasabb szinten és minőségben tudja kiszolgálni ügyfelei igényeit, szélesebb szolgáltatási portfoliója révén eredményesebben tud reagálni a távközlési piac változásaira. Az így kibővült szolgáltatási kör meghatározó részét képezi a villamos energia iparághoz szorosan kapcsolódó rendszerérdekű távközlési tevékenység és a kormányzati célú távközlési hálózat biztosítása - áll az erről kiadott közleményben.