Itt az eszköz, amivel az otthon maradt kutyák felhívhatják gazdáikat

kutya labda visszahoz
Vannak kutyák, akik maguktól, mindenféle tanítás nélkül is visszahozzák a labdát, másokat meg kell tanítani erre.
Vágólapra másolva!
A kutyák számtalan módon tudnak kommunikálni a gazdájukkal, legyen szó ugatásról vagy néma, hosszas nézésről. A kutatók az állatok információcserére alkalmas képességeit megragadva olyan csúcstechnológiás eszközt hoztak létre, amellyel az otthon hagyott kedvencek videóhívást tudnak indítani szeretett tulajdonosaikkal.
Vágólapra másolva!

A DogPhone elnevezésű eszköz egy olyan puha labda, amellyel a kutyusok otthonról fel tudják hívni a gazdájukat. Az állatok a játék mozgatásával jelet küldenek a tulajdonos laptopjára, ami csörgő telefont imitálva elindíthatja a videóhívást. Természetesen a gazdi dönthet úgy, hogy nem fogadja a hívást, illetve ő is fel tudja hívni kedvenceit, bár a kutyusnak meg kell mozgatni a labdát ahhoz, hogy fogadja a hívást - derült ki a The Guardian közleményéből.

Illusztráció Forrás: 123rf.com

Dr. Ilyena Hirskyj-Douglas, a Glasgow-i Egyetem munkatársa, és az eszköz megalkotásának egyik képviselője elmondta, hogy a technológia sok előnnyel járhat a háziállatok számára, különösen azon kutyáknak, amelyek nehezen tudnak elszakadni gazdáiktól. Hozzátette, hogy az eszköz azonban a tulajdonosoknak is okozhat kellemetlen perceket, amikor mondjuk értekezlet közepén hívja fel őket szőrös barátjuk.

A feltalált eszköz mellett másik kezdeményezés a megalkotás alatt álló FaceBark, ami egy olyan közösségi platform, aminek a célközönségei a kutyák. Hirskyj-Douglas beszámolt arról, hogy olyan jövőt képzel el ezzel a felülettel kapcsolatban, ahol a házi kedvencek bármikor hívhatják egymást. Azonban kérdéses, hogy ez mennyire megvalósítható.