Márton-napi libanapok a Dubaji Világkiállítás Magyar Pavilonjában

magyar pavilon, Dubaj expo 2020
A világ egyik legnagyobb teherszállító repülőjével juttatják el a Magyar Pavilon szerkezeti elemeit a Dubaji Világkiállításra Három ütemben, a világ egyik legnagyobb teherszállító repülőgépével szállítják ki a jövő évi világkiállítás helyszínére a Magyar Pavilon szerkezeti elemeit. A Dubaji Világkiállítás 2020. október 20. – 2021. április 10. között kerül megrendezésre az Egyesült Arab Emirátusokban. A szervezők az eseményre 25 millió látogatót várnak, akik 193 résztvevő ország nemzeti pavilonját nézhetik meg.. Az Expo témája „Connecting Minds, Creating the Future” – „Összekötni az elméket, megteremteni a jövőt”. A Magyar Pavilon egy közepes méretű, 1 828 m2-es telken épül meg az Expo „Mobilitás” kerületében, az épület hasznos alapterülete pedig 1 927 m2. A makoveczi stílusú Pavilon egy többszintes, kettős rétegű, faszerkezetű épület lesz, amely egy belső kupolából és az azt körülvevő külső burokból áll. A kiállítási koncepció alapja Magyarország egyedülálló gyógy- és termálvíz kincsének bemutatása, valamint az ezekhez kapcsolódó turisztikai desztinációk népszerűsítése.
Vágólapra másolva!
November 9. és 14. között Mártoni-napi libanapokat tart a Magyar Pavilon a Dubaji Világkiállításon -derül ki a Magyar Turisztikai Ügynökség közleményéből.
Vágólapra másolva!

A pavilon bisztrója könnyed, friss fogásokkal várja a látogatókat, bemutatva a hagyományos magyar konyhát.

Márton nap alkalmából két különleges étel került fel az étlapra: Márton-napi ludaskása újragondolva, bulgur rizottóval, libamájjal és rántott liba rillette-tel.

Desszertként pedig egy különleges Lúdláb tortát kóstolhatnak a bisztró vendégei.

A Magyar Pavilon rendkívül népszerű a Dubaji Világkiállításon Forrás: Origo

A Magyar Pavilon étterme rendkívül népszerű, a vendégek általában két fogást fogyasztanak, amelyek közül a legkedveltebb a tatár-beefsteak, a gulyásleves, a kacsacomb, a csirkepaprikás és az Eszterházy-torta.