Innovatív álláskereső portál indult megváltozott munkaképességűeknek

FÜLÖP Attila
Budapest, 2021. december 7. Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára előadást tart az ÉrtékVagy! rehabilitációs álláskereső portálról a Trenkwalder Magyarország által szervezett konferencián Budapesten 2021. december 7-én. Érték Vagy! elnevezéssel indult innovatív álláskereső portál megváltozott munkaképességű embereknek. Az ertekvagy.hu oldalt azért hozták létre, hogy a munkát keresőket és az őket foglalkoztatni kívánó munkáltatókat összekapcsolja. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Érték Vagy! elnevezéssel indult innovatív álláskereső portál megváltozott munkaképességű embereknek, az ertekvagy.hu oldalt azért hozták létre, hogy a munkát keresőket és az őket foglalkoztatni kívánó munkáltatókat összekapcsolja - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára Budapesten.
Vágólapra másolva!

Fülöp Attila a Trenkwalder Magyarország által szervezett konferencián elmondta, az elmúlt években több olyan jogszabályi és pénzügyi rendelkezés született, amellyel elő kívánták segíteni, hogy minél több megváltozott munkaképességű ember dolgozhasson.

Jelenleg 160 ezer megváltozott munkaképességű ember dolgozik Magyarországon, és ez tíz év alatt 150 százalékos növekedést jelent.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára előadást tart az ÉrtékVagy! rehabilitációs álláskereső portálról a Trenkwalder Magyarország által szervezett konferencián Budapesten 2021. december 7-én Forrás: MTI/Mónus Márton

Az államtitkár közölte: a kormány szeretné még dinamikusabbá tenni ezt a növekedést, ezért létrehoztak egy új, innovatív álláskereső portált, amely kimondottan megváltozott munkaképességű embereknek szól.

Fülöp Attila azt mondta, a legnagyobb szükség arra a hídra van, amely összeköti az eddig munkával nem rendelkező megváltozott munkaképességű embereket azokkal a cégekkel, amelyek foglalkoztatnák őket. Van még tartalék a rendszerben, és azt remélik, hogy ezen az álláskereső portálon keresztül megtalálják egymást az álláskeresők és a munkáltatók - tette hozzá.

A portál az elmúlt hetekben vált publikussá, jelenleg az oldalon mintegy 1500 álláskereső és majdnem 400 munkaadó már regisztrált.

Megváltozott munkaképességűeknek azokat az embereket tekintik - mondta az államtitkár -, akik valamilyen tartós betegséggel vagy fogyatékossággal élnek, és ebből adódóan nehezebb elhelyezkedniük a munkaerőpiacon.

G. Nagy Balázs, a Trenkwalder Magyarország ügyvezető igazgatója (b) és Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára (j) az ÉrtékVagy! rehabilitációs álláskereső portálról, a Trenkwalder Magyarország által szervezett konferencián Forrás: MTI/Mónus Márton

Kitért arra is, hogy az elmúlt tizenegy évben egymillióval, 3,7 millióról 4,7 millióra nőtt a foglalkoztatottak száma, ami 25 százalékos növekedést jelent. A legnagyobb mértékben a megváltozott munkaképességük foglalkoztatása nőtt meg. Ilyen eredményt csak úgy lehet elérni, ha ebben partnerek a gazdasági társaságok - jegyezte meg.

Fülöp Attila kiemelte,

három dolog miatt nagyon fontos "továbbvinni ezt az utat": egyrészt van egy rejtett gazdasági tartalék, másrészt a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása "leszámolás" a segélyalapú múlttal, valamint látni, hogy ezen emberek alkalmazása "egy közösségteremtő szolidaritást" is jelent.

G. Nagy Balázs, a Trenkwalder Magyarország ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy több mint tíz éve foglalkoznak megváltozott munkaképességű emberek alkalmazásával. Valós termelő tevékenységet végeznek megváltozott munkaképességű kollégáikkal.