Warren Buffett belépett a százmilliárdosok klubjába

Warren Buffett
WASHINGTON, DC - OCTOBER 15: Warren Buffett performs onstage at FORTUNE Most Powerful Women Summit on October 15, 2013 in Washington, DC. Paul Morigi/Getty Images for FORTUNE/AFP
Vágólapra másolva!
A legendás amerikai befektetési gurunak 90 éves koráig kellett várnia, hogy beléphessen a 100 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező magánszemélyek elit klubjába. Warren Buffett ezzel olyanok mellé állt be, mint Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates és Bernard Arnault.
Vágólapra másolva!

Warren Buffett az Egyesült Államok talán leghíresebb és legtöbbek által tisztelt befektetője. A Berkshire Hathaway alapítója a hosszú távú befektetéseivel alapozta meg a hírnevét és a vagyonát,

azonban 90 éves koráig kellett várnia, hogy a személyes nettó vagyona elérje a 100 milliárd dolláros álomhatárt

– írja a BBC. A Forbes listája szerint Buffett vagyona szerdán 100,3 milliárd dollár volt.

Buffett ezzel olyanok mellé állt be, mint Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates, valamint az LVMH luxuskonglomerátum mögött álló Bernard Arnault és családja. A világ leggazdagabb embere egyébként jelenleg az Amazon alapítója, Jeff Bezos (aki nemrég vette vissza a vezetést Elon Musktól), 179,6 milliárd dollárral.

Warren Buffett 90 éves korára elérte a 100 milliárd dolláros vagyont Forrás: WireImage/2017 Daniel Zuchnik/Daniel Zuchnik

A sokak által a világ legsikeresebb befektetőjeként elismert Buffett egyébként vagyonának jelentős részét eladományozza. A guru életpályájáról itt írtunk részletesen.

Buffett vagyonának alakulása azért is érdekes, mert bár évtizedek óta ott van a világ leggazdagabb emberei között, a 100 milliárdos álomhatárt eddig mégsem sikerült átlépnie. Ennek részben épp az adományozás az oka.

A guru ugyanis 2006 óta összesen több mint 36 milliárd dollárt adományozott el – ezek jelentős részét Berkshire Hathaway részvényekben.

A guru vagyona elsősorban Berkshire Hathaway részvényekből származik. Az ő tulajdonában van ugyanis a durván 600 milliárd dollárt érő cég papírjainak hatoda. A társaság részvénye pedig igen szépen teljesített az elmúlt időszakban. Idén eddig 15 százalékot emelkedett, meghaladva a 400 000 dolláros árfolyamot.