A kockákról ismert dán vállalat is készül az űrverseny egyik jelentős évfordulójára

Lego űrsikló
Vágólapra másolva!
Az első űrsikló indításának 40. évfordulójának alkalmából, a Lego az amerikai űrkutatási hivatallal (NASA) együttműködve adja ki az új Discovery űrrepülőgép készletét. Mindemellett a The Verge azt írja, hogy az összeállítás tartalmazni fogja a Hubble űrtávcsövet is, amelyet a szerkezettel együtt indítottak az 1980-as években.
Vágólapra másolva!

A 2354 darabot tartalmazó Lego-készlet április elsejétől lesz elérhető, amelyet a játékvállalat a NASA-val közösen készített. A Discovery űrrepülőgépet és a Hubble űrtávcsövet tartalmazó összeállítás 200 dollárért (körülbelül 62 ezer forint) lesz kapható, amely három teljesen újonnan tervezett darabot is fog tartalmazni a szélvédőhöz és a rakomány teréhez.

Mindemellett a szett azért is különleges, mivel ez az első Lego készlet, amely 108 lakkozott ezüstdarabot tartalmaz.

Lego űrsikló Forrás: Lego.com

Az 1:70-es méretarányban összeállított űrsikló 21,59 centiméter magas, 53,34 centiméter hosszú és 34,29 centiméter széles. A szett két állvánnyal rendelkezik, így a repülőgépet és a távcsövet külön-külön vagy együtt is ki lehet állítani, mintha a teleszkóp éppen kiválna az űrszerkezetből.

Lego űrsikló Forrás: Lego.com

Az újonnan megjelenő készlet változást jelent a korábbi űrsikló-szettekhez képest, nemcsak a alkatrészek darabszáma, hanem részletessége és letisztultsága miatt is. A szárnyon található áramlásterelők a középső motor forgatásával felfelé és lefelé dönthetőek, illetve a pilótafülke kinyitásával be lehet látni az apró űrhajósok fedélzetére.