Egyre több ügy intézhető online az adóhivatalnál

VARGA Mihály
Budapest, 2021. június 17. Varga Mihály pénzügyminiszter sajtótájékoztatót tart a Pénzügyminisztériumban Magyarország idei helyezéséről az IMD globális versenyképességi rangsorában 2021. június 17-én. Öt helyet lépett előre Magyarország az IMD svájci üzleti iskola Versenyképességi Központja (IMD World Competitiveness Center) által kiadott versenyképességi rangsorban. Az IMD versenyképességi évkönyv 63 országot felsoroló rangsorában Magyarország így a 42. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Már ötödik éve az adóhivatal készíti el az adóbevallást, csak az idén 5 és félmillió embernek - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

A családok, vállalkozások részéről egyre nagyobb az igény az online megoldásokra, ezért az adóhivatalnál

tovább erősítik az informatikai fejlesztéseket

- jelentette be friss posztjában Varga Mihály.

Korábban, ha valaki nem nyújtotta be az szja-bevallását, mulasztási bírsággal számolhatott. Most akkor is érvényes az adóbevallása, ha rá sem néz:

az idei évben 2,9 millió adózónak válik így automatikusan bevallássá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által kiajánlott tervezete.

A NAV e-szja oldala a tavasz egyik legkeresettebb honlapja volt: a csaknem 5 millió látogató 17 százalékos növekedés egy év alatt - ismertette Varga Mihály.