Jó hírt kaptak a Mol Plugee applikáció használói

Mol Plugee töltő
Vágólapra másolva!
Ettől a héttől a magyar autósok már a környező országokban is feltölthetik elektromos autójuk akkumulátorát a Mol Plugee applikáció segítségével. 
Vágólapra másolva!

A Mol Plugee töltői tavaly nyárig Magyarországon „darabárasak" voltak, amely a nagy akkus autósoknak kedvező volt, de akinek kis akku jutott, vagy ha nagy akkuval is csak egy rövidebb töltésre álltunk meg, akkor nem volt az igazi megoldás. A Villanyautósok.hu cikke szerint a másik nehézséget az jelentette, hogy csak a benzinkút kezelője tudta indítani a töltőt RFID kártyával, ami gyakran néhány perc extra várakozási időt jelentett, ráadásul a nem éjjel-nappali kutaknál csak nyitvatartási időben lehetett tölteni.

2020 júliustól azután megjelent a Mol Plugee applikáció, amellyel éjjel-nappal használhatók a töltők, a töltést saját magunk indíthatjuk érkezéskor azonnal, az elszámolás kWh alapon történik, így mindenki annyit fizet, amennyi energiára szüksége van. Ha valaki idegenkedik a mobiltelefonos applikációtól, a benzinkút pénztáránál továbbra is vásárolhat kártyával indított töltést 10, 20 vagy 40 kWh egységekben, igaz ez esetben egy kicsit többet fizet, mint ha az applikációt használná.

Mol Plugee töltő a magyar olajtársaság egyik kútjánál Forrás: Mol

A környező országokban egy évvel tovább tartott a töltésenkénti árazás, a héten azonban elérkezett a változás.

Hétfőtől Horvátországban, Szlovéniában és Romániában már mobiltelefonos alkalmazással indítható a töltés, szerdától pedig Szlovákia és Csehország is megjelenik az applikációban.

A töltési díjat az adott ország pénznemében terhelik az applikációban regisztrált bankkártyára, így a forintban fizetendő díj a bankkártyánkat kibocsátó bank által alkalmazott árfolyamtól függően kis mértékben eltérő lehet.