Magyarországi álláslehetőségekről tartottak tájékoztatást Londonban

Újév a világban, 2021, galéria
London, 2020. december 31. Csak néhány ember sétál a Westminster híd és a Millenniumi Kerék környékén Londonban 2020. december 31-én. A brit kormány felhívta a lakosságot, hogy a koronavírus-járvány további terjedésének megakadályozása érdekében maradjanak otthon szilveszter éjszakáján. MTI/EPA/Andy Rain
Vágólapra másolva!
Magyarországi álláslehetőségekről tartottak tájékoztatást nemzetközi nagyvállalatok a londoni magyar nagykövetség által szervezett nagyszabású rendezvényen.
Vágólapra másolva!

A karriernetworking jellegű esemény célja a nagykövetség szerdai tájékoztatása szerint

a kereslet és a kínálat összeillesztése volt,

és fórum létrehozása arra, hogy a Magyarországon jelenlévő, munkaerőt kereső - jellemzően, de nem kizárólag külföldi - vállalatok a Nagy-Britanniában élő magyar fiatalok közül is választani tudjanak.

Ez az ötödik hasonló rendezvény volt Londonban, de a nagy-britanniai koronavírus-járvány tavalyi elhatalmasodása óta az első.

A nagykövetségen rendezett eseményen ezúttal a BlackRock, a világ egyik legnagyobb globális befektetési és alapkezelő társasága, a Diligent, a világ egyik vezető szoftverfejlesztő és -szolgáltató vállalata, valamint a Google, a Tesco és a Wizz Air vett részt.

A nagykövetség szerdai beszámolója szerint a rendezvény teltházas volt.

A képviselet épületében megjelent érdeklődők nyolcvan százaléka magyar volt, a többi pedig olyan külföldi, aki kifejezetten magyarországi karrierlehetőségek iránt érdeklődik.

Kumin Ferenc, Magyarország londoni nagykövete az MTI-nek elmondta:

A nagykövet elmondta: az ilyen rendezvények megszervezése külgazdasági feladatnak is tekinthető, hiszen kulcsfontosságú a Magyarországon megjelenő külföldi befektetések működési feltételeinek biztosítása minden lehetséges eszközzel, és jelenleg az egyik legnagyobb gond a képzett munkaerő hiánya a magyar gazdaságban.

Nagy-Britanniában ugyanakkor sok olyan magyar dolgozik, aki már nagyon komoly tapasztalatokat szerzett, és ők a nemzetközi cégek számára is különösen érdekesek lehetnek nyelvtudásuk, nemzetközi tapasztalataik miatt - mondta Kumin Ferenc.

A nagykövet úgy fogalmazott:

a mostanihoz hasonló fórumok "win-win-win, vagyis háromszorosan nyertes helyzetet" teremtenek, mivel a magyar kormány, az érdeklődő munkavállalók és a cégek is megtalálhatják a számításukat.

Ennek egyetlen kulcstényezője az, hogy egy helyen össze kell hozni a szereplőket, és a londoni magyar nagykövetség ehhez biztosított platformot - tette hozzá Kumin Ferenc.