Varga Mihály: Százmilliárd forintos pályázat indul kis- és középvállalkozásoknak

Varga Mihály pénzügyminiszter sajtótájékoztatója  VARGA Mihály
Budapest, 2021. december 17. Varga Mihály pénzügyminiszter a központi költségvetés 2022. évi finanszírozásáról tartott sajtótájékoztatón a Pénzügyminisztériumban 2021. december 17-én. A jövő évi finanszírozásnál a Pénzügyminisztérium azzal számolt, hogy a GDP több mint 5 százalékkal emelkedik, ez lehetővé teszi az államháztartási hiánycél 4,9 százalékra csökkentését - jelentette be Varga Mihály. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
A magyar vállalkozásokat segítő pályázatok az év végén sem állnak meg, számolt be róla a Magyar Nemzet. A lap hivatkozott Varga Mihály közösségi csatornáján megosztott videójára, amelyben a pénzügyminiszter azt közölte, hogy 100 milliárd forintos pályázatot hirdetnek a kis- és középvállalkozásoknak, amelyből a cégek fejleszthetik technológiájukat, termelékenységüket, javíthatják versenyképességüket.
Vágólapra másolva!

A 10 és 200 millió forint közötti támogatás igényelhető például új eszközök beszerzésére, információtechnológiai fejlesztésekre, ingatlanberuházásra vagy megújuló energiaforrások alkalmazására – sorolta a pénzügyminiszter.

A miniszter közösségi oldalán megosztott videója:

A pénzügyminiszter megjegyezte, hogy a teljes összeg több ezer vállalkozás támogatására lehet elegendő.