Szijjártó Péter: A WizzAir márciustól heti két járatot indít Budapest és Kisinyov között

Above,Chisinau,At,Sunset.,Chisinau,Is,The,Capital,City,Of sunrise,flag,city,republic,church,destination,moldavia,tourism,a
Kisinyov naplemente idején madártávlatból
Vágólapra másolva!
A WizzAir márciustól heti két járatot indít a magyar és a moldáv főváros között - jelentette be pénteken közösségi oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Vágólapra másolva!

A WizzAir márciustól heti két járatot indít a magyar és a moldáv főváros között - jelentette be pénteken közösségi oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A tárcavezető fontos előrelépésnek nevezte a két ország közötti közvetlen légiközlekedési kapcsolat megteremtését. Rámutatott, hogy a koronavírus-világjárvány komoly kihívások elé állította a gazdaság szinte minden szegmensét, de a turizmus és a légiközlekedés egyértelműen a legnagyobb vesztesek közé tartozott.

- hangsúlyozta. Szijjártó Péter a Budapest és Kisinyov közötti járat megindítását fontos előrelépésnek nevezte, kiemelve, hogy az Európai Unió keleti szomszédsága általában nehezen megközelíthető térségnek számít repülési szempontból. Továbbá aláhúzta:

a két ország korábban megállapodott a védettségi igazolványok kölcsönös elfogadásáról,

így a beoltott magyar állampolgárok, a vakcina típusától függetlenül, mindenfajta teszt- vagy karanténkötelezettség nélkül, szabadon utazhatnak Moldovába.

Kisinyov naplemente idején madártávlatból Forrás: Shutterstock.com

A miniszter videója: