Varga Mihály: Felgyorsul a családi adó-visszatérítések kiutalása

VARGA Mihály; VARGA Mihály; pénzügyminiszter ,
Budapest, 2022. február 15. Varga Mihály pénzügyminiszter sajtótájékoztatót tart a legfrissebb GDP-adatokról a minisztériumban 2022. február 15-én. A miniszter közlése szerint tavaly a magyar gazdaság 7,1 százalékkal nőtt, ezzel a magyar gazdaságtörténet legnagyobb éves növekedése lett a 2021-es. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
A családi adóvisszatérítés teljes összege már a 650 milliárd forintot közelíti - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

A pénzügyminiszter kifejtette, hogy a gyermeket nevelő szülők első körben, február 14-ig több mint 610 milliárd forintot kaptak vissza a családi adóvisszatérítéssel.

Azoknak, akik az adóbevallásukban érvényesítik az adókedvezményt, a második körös kiutalási szakasz március 1-én kezdődött. Azóta 106 ezren igényelték így a családi adóvisszatérítést, összességében 33 milliárd forintnyi adót kapnak vissza.

Varga Mihály azzal zárja a posztját, hogy arra kérte az adóhivatal vezetőjét: jelentősen gyorsítsák fel a kiutalási folyamatot, így a bevallás beérkezése után 30 nap helyett már két héten belül kiutalják a visszajáró adót.