Egyesítette a távközlési portfólióját a 4iG az Antenna Hungáriával

téli helyek, Az Antenna Hungária Országos Mikrohullámú Központja a Széchenyi-hegyen
Budapest, 2012. augusztus 17. Az Antenna Hungária Országos Mikrohullámú Központja a Széchenyi-hegyen. A torony 192 méter magas. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
Egyesítette a távközlési portfólióját a 4iG az Antenna Hungáriával, részesedése 76,78 százalékra nőtt a cégcsoportban - közölte a 4iG hétfőn.
Vágólapra másolva!

Az ügylet cégbírósági bejegyzésével létrejött Magyarország második legnagyobb távközlési vállalatcsoportja, amely a régió mobilszolgáltatási, vezetékes hang- és internetszolgálatási, televíziós műsorszolgáltatási piacán szintén meghatározó - írták.

A 4iG és az állam közötti, 2021 augusztusában kötött megállapodást is azzal indokolták, hogy nemzetközi szinten versenyképes nemzeti távközlési vállalatcsoport jöhessen létre.

A két lépésben megvalósított tőkeemelés értéke 534 milliárd forint volt.

A 4iG először a DIGI csoportban, a Telenor Crna Gorában, valamint az Invitech Kft.-ben lévő részesedéseit apportálta, így 71,6 százalékos tulajdont szerzett az Antenna Hungáriában.

Az újabb, 132 milliárd forint értékű tranzakciót két albán távközlési vállalat, az ALBtelecom és a One Telecommunications többségi tulajdonrészének apportjával hajtották végre.

Az Antenna Hungária Országos Mikrohullámú Központja a Széchenyi-hegyen. A torony 192 méter magas. Forrás: MTI/Róka László

A 4iG a közlemény szerint a következő feladatnak az együttműködésben rejlő lehetőségek kihasználását tekinti.

Jászai Gellért elnök-vezérigazgató jelezte, hogy keresik az újabb akvizíciós lehetőségeket is.

- fogalmazott az elnök-vezérigazgató.

A 4iG a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriás kibocsátója.

Részvényei hétfőn 805 forinton zártak, árfolyamuk egy éven belül 588 és 1134 forint között változott. Az informatikai és telekomunikációs szolgáltató 2021-ben 93,65 milliárd forint értékesítési árbevételt ért el, ami 63 százalékos bővülés a 2020-ashoz képest.

Az EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) értéke 140 százalékkal lett magasabb éves összevetésben 2021-ben, meghaladva a 12,09 milliárd forintot.