Tíz év alatt először történt ilyen a Netflixnél, most mindenki döbbenten áll

Netflix
Vágólapra másolva!
Mintegy 200 ezerrel kevesebb előfizetője maradt a Netflix streamingszolgáltatónak az idei első negyedévben, és arra számítanak, hogy további kétmilliót veszítenek a második negyedévben.
Vágólapra másolva!

Januári jelentésük szerint 221,84 millió előfizetőjük volt tavaly év végén. A kedden frissen közzétett számok alapján a január elejétől március végéig terjedő időszakban - amikor a Bridgerton második évada és Az Adam-projekt című sorozat is elindult - 221,64 millióra esett vissza az előfizetők száma.

Tíz év alatt ez az első negyedév, hogy a streamingcég előfizetőket veszített.

Ha leszámítják azt a kiesést, amit az Ukrajna elleni invázió miatt leállított oroszországi szolgáltatás jelentett, akkor mintegy 500 ezerrel lett volna több előfizetőjük az első negyedévben - idézte a jelentést a Variety.com filmes szaklap.

Netflix Forrás: appsprobox

Korábban a cég 2,5 millió plusz előfizetővel számolt az első negyedévre,

a Wall Street elemzői világszerte további 2,8 millió új előfizetőt vártak

szemben a tavalyi első negyedév 3,98 milliós számával. Noha eleve kisebb növekedésre számítottak, a veszteség ténye mégis sokkolóan hatott. A cég a fokozódó konkurenciát és a jelszómegosztást is említi a jelentésében, az utóbbi visszaszorítása szerepel a Netflix tervei között.

A hírre a Netflix részvényeinek értéke a zárás utáni kereskedésben több mint 22 százalékot zuhant.