Mint egy horrorfilmben: rejtélyes ház áll egy vasúti alagútban

Vágólapra másolva!
Egy liverpooli vasút alagútjában rejtélyes házra lehetnek figyelmesek az utasok, noha a Lime Street állomás közelében álló aprócska építményt a sötétben nehéz észrevenni fekete téglái miatt – írja a Manchester Evening News.
Vágólapra másolva!

Az elhagyatott ház mélyen a Lime Street és Edge Hill között futó alagútban található. Az építmény Liverpool egyik legforgalmasabb ingázóvonalának közelében áll, azonban csak akkor lehet megközelíteni, amikor nem járnak a vonatok. 2017-ben az állomás felújítási munkálatainak köszönhetően az egyik munkásnak sikerült lefényképeznie a feketére festett épületet.

Kép a földalatti kunyhóról:

A Network Rail cikke szerint

a ház több mint százéves lehet, amit körülbelül 50 éve nem használ senki.

Eredetileg étkező- és pihenőkunyhónak épült, ahol a munkások műszak közben szünetet tarthattak. Az épületben két pad, középen egy asztal és egy kandalló található. Továbbá a kunyhó felkutatása során egy régi vízforralót, egy csészét és egy fogót is találtak.

A kunyhó belseje:

A Network Rail munkatársa elmondta, hogy a jövőben egyelőre biztosan nem történik semmilyen változás az apró házzal kapcsolatban, így az igazán szemfüles utasok továbbra is bármikor kiszúrhatják vonatútjaik alatt.