Nagyszabású útfejlesztési program indulhat Kelet-Magyarországon

Így válik teljessé az észak-déli gyorsforgalmi folyosó Kelet-Magyarországon, M30, gyorsforgalmi, út, útépítés, Miskolc, Kassa
A Miskolc és Kassa négysávos összeköttetését megteremtő M30-as gyorsforgalmi út
Vágólapra másolva!
A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az uniós közbeszerzési közlönyben kihirdette Kelet-Magyarország főútjainak 11,5 tonnás burkolatmegerősítés-tervezésére vonatkozó eljárás eredményét.
Vágólapra másolva!

A nettó 1,5 milliárd forint értékű munkát a Főmterv Zrt. és a Vonalvezető Kft. végezheti el - írja a projekttel kapcsolatban a Magyar Építők.

A három részből álló feladatban a Főmterv

  • a 22-es főút Rétság és a 21-es főút közötti változó szakaszok, illetve
  • a 26-os főút Kazincbarcika és országhatár közötti szakasz burkolatmegerősítésének tervezését végzi.

A Vonalvezető feladata

  • a 493-es főút Baktalórántháza − Nyírbátor (41-471 út között) szakasz burkolatmegerősítésére vonatkozó engedélyezési és kiviteli tervek elkészítése.
Illusztráció Forrás: magyarepitok.hu/Nagy Mihály

A tervek szerint a 22-es főút Rétság és a 21-es főút közötti változó szakaszokon összesen 30 kilométer hosszon erősítik meg a burkolatot. A 2x1 sávos úttal párhuzamosan 60 kilométer hosszon kerékpárutat alakítanának ki. A munka része 7 csomópont korrekciója és 9 híd felújítása.

A 2x1 sávos 26-os főúton Kazincbarcika és az országhatár között mintegy 25 kilométer hosszúságú szakaszon erősítenék meg a burkolatot.

Az itt található 10 hidat szükség szerint felújítják, valamint megközelítőleg 16 kilométeren az úttal párhuzamosan kerékpárutat alakítanának ki.

A 493-es számú 2x1 sávos közút 41-es főút – Nyírbátor szakaszát mintegy 17 kilométer hosszon erősítenék meg, amelyből 14,4 kilométer külterületi, 2,6 kilométer a belterületi szakasz. A munka során 2 új körforgalmat is kialakítanának, valamint Ófehértó és Nyírgyulaj között új 5,2 kilométer hosszú kerékpárút épülne.