Elon Musk szexbotránya: erotikus masszázst kért egy légiutaskísérőtől

Elon Musk
BERLIN, GERMANY DECEMBER 01: SpaceX owner and Tesla CEO Elon Musk poses on the red carpet of the Axel Springer Award 2020 on December 01, 2020 in Berlin, Germany. (Photo by Britta Pedersen-Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Világgazdaság számolt be róla, hogy Elon Muskot szexuális zaklatással vádolta meg a SpaceX egyik légiutaskísérője.
Vágólapra másolva!

Az állítólagos incidens még 2016-ban történt, az érintett hölgy pedig a személyzet tagjaként dolgozott a SpaceX vállalati repülőgépflottájánál. A dokumentumok szerint az alkalmazott azt állította, hogy egy magángépen utazva Musk elővette a nemi szervét, és a nő beleegyezése nélkül annak lábához dörzsölte azt, majd felajánlotta, hogy vesz neki egy lovat, erotikus masszázsért cserébe. A nő arról is beszámolt, hogy miután elvállalta a légiutaskísérői állást, arra ösztönözték, szerezzen masszőrképzést, hogy Muskot később meg tudja masszírozni, ha kell.

A Business Insider értesülései szerint a Musk által 2018-ban alapított cég 250 ezer dollárt (91 millió forint) fizetett a légiutaskísérőnek, hogy rendezze az üzletemberrel szembeni szexuális visszaélés miatti keresetét.

Elon Musk milliárdos üzletember, a SpaceX és Tesla elnök-vezérigazgatója Forrás: Getty Images/Pool

Musk a lap megkeresésére úgy nyilatkozott, hogy amennyiben hajlamos lenne a szexuális zaklatásra, akkor valószínű, hogy 30 éves pályafutása alatt nem ez lett volna az első eset, ami a napvilágra kerül – írta, és hozzátette, hogy ez pusztán egy „politikailag motivált" történet.

Egy korábbi posztjában Elon Musk már jelezte hogy a politikai támadások drámai mértékben fognak fokozódni ellene.