Jelentős útfelújítások kezdődnek Békés megyében

útfelújítási program dolgozik építőipari munkás Foglalkozás HÉTKÖZNAPI KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY munkaruha munkás ÖLTÖZÉK SZEMÉLY TÁRGY út útfelújítás úthiba útjavítás útjavító munkás
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Hazai forrásból megújul a Lőkösháza-Kunágota összekötő út 9,5 kilométeres szakasza 1,8 milliárd forint értékben; valamint a Gyula-Battonya-Mezőhegyes összekötő út 8,4 kilométeres szakasza 1,4 milliárd forint értékben - közölte a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. csütörtökön az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Mint írták, a felújítás a 4444-es jelű úton a Kevermes és Dombegyháza közötti szakaszt; míg a 4438-as jelű úton a Kunágota és Kevermes közötti szakaszt érinti.

Mindkét szakaszon megújul a burkolat, rendezik a padkákat és a kis sugarú ívekben a forgalombiztonság növelése érdekében nyombővítéseket hajtanak végre.

Több mint hárommilliárd forintból újulnak meg utak Békés megyében Forrás: MTI/Mohai Balázs

Új forgalomtechnikai jelzéseket helyeznek ki és kitisztítják az árkokat, átereszeket., valamint négy buszöböl-pár is megújul.

A munkálatok várhatóan 2023. januárjáig tartanak, félpályás útlezárás és jelzőlámpás forgalomirányítás mellett - tették hozzá.