100 ezernél is több járművét hívja vissza a Ford

ford
LAS VEGAS, NV - JANUARY 05: A Ford sign is displayed at its booth at CES 2017 at the Las Vegas Convention Center on January 5, 2017 in Las Vegas, Nevada. CES, the world's largest annual consumer technology trade show, runs through January 8 and features 3,800 exhibitors showing off their latest products and services to more than 165,000 attendees. David Becker/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Ford visszahívja az Escape, a Maverick és a Corsair egyes modelljeit tűzveszély miatt. A motorhiba több mint 100 ezer járművet érint az Egyesült Államokban – derül ki a The Verge cikkéből.
Vágólapra másolva!

A Fordhoz eddig 23 bejelentés érkezett motorhibáról, amely a 2020 és 2022 között gyártott Escape, Maverick és Corsair járműveket érinti, azonban sérülésről még nem érkezett hír. A CNBC cikke szerint jelentésekben szereplő probléma azért veszélyes, mivel a motorolaj és az üzemanyaggőz eláraszthatja a gyújtóforrásokat, ami a motorháztető alatt akár tüzet is okozhat.

Emiatt a vállalat több mint 100 ezer autót hív vissza az Egyesült Államokban.

A képen a Ford egyik modellje látható Forrás: Ford

A mostanin kívül a Ford kibővíti egy korábbi visszahívását is, amely a 2021-es Lincoln Navigator és Ford Expedition SUV modelleket érinti. Ezeket a vállalat szintén tűzveszély miatt rendelt vissza hónapokkal ezelőtt. Akkor a visszahívás mintegy 39 ezer járművet érintett, most azonban már több mint 66 ezret fog - írja a The Verge.