Fel akarta nyitni II. Erzsébet koporsóját egy férfi, mert nem hitte el, hogy meghalt a királynő

II. ERZSÉBET
Kígyózó sorok a londoni Westminster-csarnokban felravatalozott II. Erzsébet királynő előtt. A 96 éves korában, uralkodásának 71. évében elhunyt királynőt négy napra, a szeptember 19-i temetésig ravatalozták fel a történelmi csarnokban.
Vágólapra másolva!
II. Erzsébet az Egyesült Királyság királynője és további 14 nemzetközösségi állam, valamint az anglikán egyház feje 2022. szeptember 8-án, a nyári rezidenciáján, a skóciai Balmoral kastélyában halt meg. A királynő koporsóját a múlt héten négy napra felravatalozták a Westminster Hallban, és ez alatt mintegy félmillió alattvaló látogatott el oda, hogy lerója tiszteletét. Azonban a királynő koporsóját felkeresők közül nem mindenki hitte el az uralkodó halálának tényét.
Vágólapra másolva!

Egy brit alattvaló, Muhammad Khan ugyanis eltökélten bizonygatta, hogy a királynő életben van, és ezt az elméletét a ravatalon, a koporsó felnyitásával is szerette volna megerősíteni.

Kígyózó sorok a londoni Westminster-csarnokban felravatalozott II. Erzsébet királynő előtt. A 96 éves korában, uralkodásának 71. évében elhunyt királynőt négy napra, a szeptember 19-i temetésig ravatalozták fel a történelmi csarnokban Forrás: MTI/AP/AFP pool/Odd Andersen

Emellett azt is tervezte, hogy ír a királyi családnak, és ha nem válaszolnak, a Windsor-kastélyba, a Buckingham-palotába és Balmoralba is elmegy, hogy megpróbáljon személyesen beszélni a királynővel. Szerinte ugyanis csak II. Erzsébet fia, III. Károly szeretné elhitetni az emberekkel, hogy a királynő halott.

A férfi sorba is állt a Westminster Hallhoz vezető úton, majd amikor bejutott a koporsóhoz, lelépett a szőnyegről, majd mindkét kezével megragadta a koporsóra terített királyi zászlót.

A biztonságiak azonban azonnal feltartóztatták, és őrizetbe vették Khan-t. A bíróság végül óvadék ellenében elengedte a férfit, ugyanis az orvosok úgy ítélték meg, hogy alkalmatlan az eljárásban való részvételre. A hitetlenkedő alattvalónak az október 18-i bírósági megjelenéséig egy kelet-londoni elmegyógyintézetben kell maradnia.