Kiderült, mekkora vagyona volt Cooliónak

Coolio,  Sky v Las Vegas Aces GettyImageRank1 People Performance Waist Up Basketball - Sport USA Nevada Las Vegas One Person Photography Halftime Show Coolio WNBA Arts Culture and Entertainment Connecticut Sun - Basketball Team Women's Basketball Manda
LAS VEGAS, NEVADA - MAY 31: Rapper/actor Coolio performs at halftime of a game between the Connecticut Sun and the Las Vegas Aces at Michelob ULTRA Arena on May 31, 2022 in Las Vegas, Nevada. The Aces defeated the Sun 89-81. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ethan Miller/Getty Images/AFP (Photo by Ethan Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Szeptember 28-án, 59 éves korában, meghalt a Coolio művésznéven ismert Artis Leon Ivey Jr., aki az 1990-es évek egyik popkulturális ikonja volt. Coolio azonban a kalandos élete során számos területet kipróbált a zene mellett, beleértve a színészkedést és a szakácskönyvírást, de még a golf népszerűsítését is.
Vágólapra másolva!

A világ jelentős része Coolio néven ismerte Artis Ivey-t, aki az 1990-es évek egyik ikonikus alakja volt a rapkultúrában. Miként arról az Origo is beszámolt, Coolio 59 éves korában, szeptember 28-án halt meg egy barátja Los Angeles-i házában. Barátja és menedzsere, Jarez Posey azt mondta, a zenész szívrohamot kapott. A sajtóhírek alapján a rendőrség nem talált drogfogyasztásra utaló jeleket a házban.

A Pennsylvaniában született, Comptonban nevelkedett rapper karrierje igen különösen és kalandosan alakult.

Dolgozott tűzoltóként és reptéri biztonsági őrként is, a főzés pedig mindig szenvedélye volt.

A Grammy-díjas zenész 1994-ben azonnal híres lett, amikor megjelent a Fantastic Voyage című kislemeze, de a nemzetközi áttörés 1995-ben következett.

Ekkor jelent meg a Gangsta's Paradise című kislemeze, amely 10 országban került a slágerlisták élére. A dal a Magyarországon Veszélyes kölykök néven forgalmazott film betétdalaként vált ismertté, a rádiók napjainkban is játszák.

. A zenei karrierje során Coolio nyolc stúdióalbumot adott ki.

Coolio (jobbra) meghatározó alakja volt az 1990-es évek rapkultúrájának Forrás: Getty Images/AFP/Justin Sullivan

A zenész összesen több mint 70 millió lemezt adott el, szerepelt több mint 70 filmben és televíziós műsorban, majd 2009-ben kiadott egy szakácskönyvet Cookin' with Coolio: 5 Star Meals at a 1 Star Price címmel, melyet úgy lehetne fordítani, hogy „Főzés Coolióval: 5 csillagos fogások 1 csillagos áron".

A 2010-es években Coolio egyértelműen elmozdult a főzés felé, amit az is bizonyít, hogy 2013-ban elkezdte árulni a zenei katalógusának jogait.

123 dalát bocsátotta aukcióra, beleértve a Gangsta Paradise-t is, 134 és 225 ezer dollár közti értéken.

A becslések szerint a rapper nettó vagyona a halálakor 1,5 millió dollár volt.

A fordulatok sora azonban itt nem ért véget. Coolio ugyanis szenvedélyes golfozó is volt, és már 1997-ben úgy nyilatkozott egy interjúban, hogy rendszeresen látogat el Skóciába és Írországba, hogy golfozzon.

Akkor megemlítette, hogy céljai között szerepel, hogy Angliában is növelje a golf népszerűségét.

Coolio karrierjének fordulatai talán nem mindig érték el az általa a várt sikereket, de az bizonyos, hogy egy korszak meghatározó alakjáról van szó, aki jelentős szereplő marad a rap műfajának történetében.