Számos meglepetést tartogat a Főzdekocsmák Éjszakája

sör, kocsma, főzde
Új sörökkel készülnek a Főzdekocsmák Éjszakájára
Vágólapra másolva!
Október 1-jén először szerveznek közös, országos programot a magyarországi főzdekocsmák, amely során a vendégek nem csak új sörökkel ismerkedhetnek meg, hanem az esemény hivatalos sörtípusát kóstolgatva, országos kocsmakvízben is részt vehetnek - írja a rendezvény hivatalos közleménye.
Vágólapra másolva!

Szerte az országban, közös programmal várják szombaton a kisüzemi sörfőzdék saját vendéglátóhelyei, azaz a főzdekocsmák vagy taproomok az érdeklődőket.

Bejárható sörfőzdék, először kóstolható új sörök és országos kocsmakvíz kíséri az első Főzdekocsmák Éjszakáját.

A taproomok, avagy főzdekocsmák azok a vendéglátóhelyek, amelyeket a kisüzemi sörfőzdék alakítanak ki, általában közvetlenül a főzde mellett, vagy annak udvarában, annak érdekében, hogy a sörfőzdébe érkező vendégeknek az üzemhez illő ipari, ugyanakkor pub-hangulatban tudják bemutatni friss söreiket, és a hozzájuk kínált ételeket.

Új sörökkel készülnek a Főzdekocsmák Éjszakájára Forrás: beerporn

A kisüzemi sörfőzés népszerűségének növekedésével egyre több ilyen tematikus vendéglátóhely nyílik Magyarországon, amelyek sörcsapjaira általában egyenesen a főzdék tartályaiból érkezik a friss sör.

Vidéken és Budapesten is több sörfőzde vendéglátóhelye készül programokkal a Főzdekocsmák Éjszakájára.

A rendezvény hivatalos sörtípusa a porter lesz, amelyet hagyományosan, legtöbbször a sörfőzdék melletti kocsmákban fogyasztottak Forrás: Adam Beres

A rendezvény hivatalos sörtípusa a porter lesz, amelyet hagyományosan, legtöbbször a sörfőzdék melletti kocsmákban fogyasztottak. A stílus nagyjából 300 éve alakult ki, Londonban. A sötét színű, visszafogottan keserű, és a pörkölt maláta jellegzetes kávés-csokoládés illatát hordozó sör kiválóan illik számos ételhez. Többfélét is kóstolhatnak belőle szombaton a nyitva tartó főzdekocsmák látogatói.

A Főzdekocsmák Éjszakájának résztvevői az esemény napján országos kocsmakvízben is részt vehetnek. A játékhoz a Festivize, Andriodra és iOS-re is optimalizált applikációján keresztül lehet csatlakozni, és a résztvevő taproomokkal és sörfőzdékkel kapcsolatos kérdésekre válaszolni. A legtöbb jó választ adó játékosok, vagy csapatok pedig értékes, porter sörcsomagokat nyernek.